Sözler Bir Tutulsa Varyaaaa

Muğla‘da 1993 yılında ilk girişimlerin başladığı, açılmaması için köylülerin 29 yıldır mücadele verdiği Bayır Mahallesi‘nde entegre çimento fabrikası kurulması için Menteşe Belediyesi tarafından verilen ruhsata ilişkin...

Sözler Bir Tutulsa Varyaaaa

Muğla‘da 1993 yılında ilk girişimlerin başladığı, açılmaması için köylülerin 29 yıldır mücadele verdiği Bayır Mahallesi‘nde entegre çimento fabrikası kurulması için Menteşe Belediyesi tarafından verilen ruhsata ilişkin tepkiler devam ediyor. Bu güne kadar hep yapılan eylemler açıklamalar ayrı ayrı değerlendirildi. Şimdi bu olaya tarihsel sıralama ile bakalım birde.

***

Çimento fabrikası için ruhsatı kim verdi?

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş.

Peki ruhsat verilme kararını kim verdi?

Menteşe Belediyesi İmar Müdürlüğü.

Ruhsat verildi ne oldu?

Neler olmadı ki! Deyim yerinde ise kıyamet koptu. Tepkiler, basın açıklamaları, oturma eylemleri, çevreci hareketler…

Çevreciler iki milletvekili Mürsel Alban ve Burak Erbay ile Ankara’ya gitti.

Kiminle görüştüler? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu.

Kılıçtaroğlu ne dedi? “Bakıyoruz, inceleyeceğiz…”

hemen ardından CHP Genel Merkezi Muğla’ya Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’u gönderdi.

Tarih 27 Mayıs 2022  Öztunç ne dedi? “iki haftaya bu işi çözeriz” dedi.

Peki ya sonra ne oldu?

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun Muğla’ya geldi.

Tarih 15 haziran 2022. Peki Torun ne dedi? “iki haftaya çözeriz”

Ruhsatı veren Menteşe Belediyesi ruhsatı iptal etme durumu var mı? Görünen o ki yok. Bu süreçte çevreciler Çevre ve Şehircilik İl müdürlüğüne hiç gitti mi? Hayır.

***

Şimdi kısaca bir değerlendirelim. Ruhsatı veren Belediye, ÇED’i veren Çevre Şehircilik, İptal edilmesini isteyen çevreciler. Peki iptal sözünü kim verdi? CHP Genel Başkan Yardımcıları. İşte tam da bu noktada çevrecileri anlamakta zorlanıyorum. Belediye ruhsat iptali yapmayacağını söyledi ama onlar hala Menteşe Belediye Meclis toplantısını basmak istiyor.

***

Sözü veren CHP Genel Merkezi. Bence çevreciler ikişer hafta ertelemeli söz veren CHP’de sözün peşine düşmeli. Bence artık bu sorunun çözümü CHP Genel Merkezidir. Çevreciler bence ikişer hafta beklemeden CHP genel merkezine gidemiyorsa bile CHP İl Binasına gitmeli. Genel Başkan Yardımcılarının sözlerini hatırlatmalı. Gerçi hatırlatılacak çok şey varda bizde birini hatırlatalım.

“Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve partililer Menteşe ilçesinde yapımında sona gelinen Kent Meydanı ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Kent Meydanı’nın yaklaşık 45 güne hizmete gireceğini kaydetti.”  Başkan sayısalcıdır yaklaşık 45 gün demenin en geç 45 gün anlamına geldiğini bilir. Bugün 48. Gün Bahattin başkan. Hala açılamadı.

Bu yazıyı okumak yerine sosyal medyada paylaşılan yemek fotoğraflarına bakıp beğeni atanlar, gece olunca da televizyonda Survivor final yaptı acaba eski bölümlerini mi izleyelim diyenler, sırf kendilerinin herkesten daha zeki olduğunu ispat etmek çabası içerisinde etrafındakileri küçümseyerek ayakları yere basmayan hikaye anlatanlar size de merhaba…

Bu haber toplam 223 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.