Soykan:Savcıları göreve çağırıyorum

MHP Muğla Milletvekili Aday Adayı Avukat Salih Soykan yaptığı açıklamada Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Göçek hakkında yapılan suç duyuruları sonrası savcıların sessiz...

Soykan:Savcıları göreve çağırıyorum

MHP Muğla Milletvekili Aday Adayı Avukat Salih Soykan yaptığı açıklamada Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Göçek hakkında yapılan suç duyuruları sonrası savcıların sessiz kalmaması gerektiğini söyledi.

MHP Muğla Milletvekili Aday Adayı Avukat Salih Soykan seçim çalışmalarına Milas’da devam ediyor. MHP Milletvekili Aday Adayı Avukat Salih Soykan Milas parti binasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

MHP Milletvekili Aday Adayı Avukat Salih Soykan,” Son iki gündür ülke gündemini meşgul eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkındaki sözleri hepinizin malumu. Bu gelişmeler AK Parti’nin sözde çok övündüğü belediyeciliği ve yerel yöneticiliği nasıl yaptıklarının da çok güzel bir göstergesidir. Zaten Melih Gökçek’in bazı lobilerle nasıl içli dışlı ve işbirliği içinde olduğu bilinen bir gerçektir. Şimdi kendi içlerinde kendi itirafları ile bir kez daha çok net bir şekilde ortaya çıkmıştır.Ne diyor Arınç, Gökçek hakkında; "Belediye başkanlığı adaylığında ve seçimlerde oy isterken bu yapının kucağında oturmuştur. Bu yapıya Ankara'yı parsel parsel satmıştır. Yurt yerleri vermiştir, zengin iş adamlarına okullar yaptırmıştır. İmar planlarında değişiklikler yaptırmıştır. Şunları yaptırmıştır, bunları yaptırmıştır. " açıklamasında bulunmuştur. Bu açıklama bir noktada suç duyurusudur. Herkese eşit mesafede olduğu iddia edilen yargı mensupları derhal harekete geçmeli ve Melih Gökçek hakkında işlem yapmalı ve derhal görevden alınmalıdır.”dedi.

MHP Muğla Milletvekili Aday Adayı Avukat Salih Soykan, Arınç’ın açıklamalarına savcılar sessiz kalmamalı diyerek, “ Arınç’ın bütün bu itiraflarına rağmen Gökçek hala nasıl o makamda oturmaktadır? 12 yıllık sürecin içinde yer alan ve en başta olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan neden sessizdir? Başbakan Ahmet Davutoğlu neden sessizdir? Acaba konuşurlarsa bu işin ucu nerelere dayanacaktır? Bunun için mi susmaktadırlar. Buradan hukukun üstünlüğüne inanan bütün savcıları göreve çağırıyorum. Gökçek hakkında derhal soruşturma başlatılmalıdır ve Arınç’ın dikkat çektiği kirli ilişkiler ortaya çıkarılmalıdır. 8 Hazirandaki MHP iktidarında bütün bunların hesabı sorulacaktır.”dedi.

Sadece Ankara değil, Muğla’yı da parsel parsel satmaktadırlar

MHP Muğla Milletvekili Aday Adayı Avukat Salih Soykan, AK Parti sadece Ankara’yı değil, Muğla’yı da parsel parsel sattığını belirterek, “ AK Parti aslında parsel parsel sadece Ankara’yı haraç mezat satılığa çıkarmamıştır. Muğla kıyılarını, SİT alanlarını, tarım alanlarını, madenleri, su havzalarını haraç mezat yabancı sermayeye satılığa çıkarmış, satmış ve halen satmaya da devam etmektedir. Artık mızrak çuvala sığmamakta her tarafından delik deşik ederek gün yüzüne çıkmaktadır. AK Parti gemisi olanca hızıyla su almakta ve batmaktadır. Bütün bu gelişmeler gemiyi terk etme çabalarından ibarettir. AK Parti’de 3 dönemini dolduran vekiller ve bakanlar da şimdiden çeşitli bahanelerle yurt dışına çıkma ve oralara yerleşmenin yollarını aramaktadır. Çünkü haklarından onlarca, yüzlerce yolsuzluk ve daha birçok dosya açılacaktır. Bugüne kadar arkasına sığındıkları dokunulmazlık zırhı çıktıktan sonra başlarına geleceği bilmektedirler. Artık AK Parti devri kapanacak, yaptıklarının bütün hesabını hukuk ve yüce divan karşısında vereceklerdir. Bunu yapabilecek yürekliliğinde ve kararlığındaki tek parti ise Milliyetçi Hareket Partisi’dir” dedi.

Bu haber toplam 141 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.