SOSYAL YARDIMLAŞMA: ‘NAİME TEYZEYE DESTEK YAPILIYOR’

MUSTAFA AKTAŞGeçimini çöp toplayarak geçirdiğini söyleyen Naime Kırbaç’ın Yatağan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yardım aldığı ve birlikte yaşadığı iki çocuğunun yevmiyeli işte çalıştığı...

SOSYAL YARDIMLAŞMA: ‘NAİME TEYZEYE DESTEK YAPILIYOR’

MUSTAFA AKTAŞ

Geçimini çöp toplayarak geçirdiğini söyleyen Naime Kırbaç’ın Yatağan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yardım aldığı ve birlikte yaşadığı iki çocuğunun yevmiyeli işte çalıştığı öğrenildi.

Yatağan’ın Dere Mahallesinde ikamet eden, kirada oturan 76 yaşındaki Naime Kırbaç her sabah çöp bidonlarından topladığı yiyecek ve para eder eşyaları topluyor.

Geçtiğimiz günlerde yayımladığımız “Geçimini çöpten sağlıyor” başlıklı haberimizin ardından Yatağan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından bilgilendirme yapıldı.

Bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi:

“Şahıs 74 yaşında dul, 2 oğlu ile birlikte yaşıyor, roman vatandaşlar, oğullarının biri 55 yaşında biri 37 yaşında, yevmiyeli işler ile geçimlerini sağlıyorlar. Oturdukları ev kira 1100 tl, müstakil. Naime Kırbaş Vakfımızdan her ay 1536,70 TL yaşlılık aylığı almaktadır. Her ay Türkiye Aile Destek Programı 450,00 TL kabul edilmiştir. Her ay 108,41 TL Elektrik Desteği Yardımından faydalanmaktadır. Vakfımızdan düzenli kömür, gıda, nakdi yardımlardan faydalanmaktadır. En son 10.08.2022 tarihinde 300,00TL maddi yardım yapılmıştır. Yatağan Sosyal Hizmetler Merkezi Psikoloğu hane ziyareti gerçekleştirmektedir.”

Bu haber toplam 121 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.