SONUNA KADAR DİRENİŞ

Muğla’daki 3 termik santaralı ile GELİ’yi sattırmamaya kararlı sendikalar ve işçiler, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve halkın da katılımı ile düzenlenen mitingde kararlılıklarını ortaya koydular ve sonuna kadar...

SONUNA KADAR DİRENİŞ

Muğla’daki 3 termik santaralı ile GELİ’yi sattırmamaya kararlı sendikalar ve işçiler, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve halkın da katılımı ile düzenlenen mitingde kararlılıklarını ortaya koydular ve sonuna kadar direniş sinyali verdiler.

Muğla’nın Milas ilçesinde toplanan binlerce işçi özelleştirmeye karşı eylem yaptı. Yaklaşık 117 gün önce başlayan direniş bugün Milas’ta yapılan bölge mitingiyle devam etti.

Milas ve Yatağan’daki termik santrallerle kömür ocaklarının özelleştirmesine karşı Maden-İş ve Tes-İş sendikaları tarafından düzenlenen “Özelleştirmeye Karşı Emek ve Bağımsızlık Mitingi” binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Milas ve Yatağan’da bulunan termik santraller ile kömür sahalarının özelleştirme kapsamında satılmasını engellemek amacıyla Pazar günü saat 12:00’de Milas Şehir Stadyumu’nda toplanan işçiler daha sonra Atapark’a geçerek Özelleştirmeye Karşı Emek ve Bağımsızlık Mitingi'ni gerçekleştirdi. Mitinge CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akaya, DİSK Genel Başkanı Gani Beko, Türkiye Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, Tes-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Hasan Tahsin Zengin, CHP İstanbul Milletvekili Eski DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, CHP Muğla Milletvekilleri Ömer Süha Aldan, Tolga Çandar, Mehmet Erdoğan, CHP’li belediye başkanları, CHP, MHP, DYP, DSP, İP ve TKP il ve ilçe örgütleri, çok sayıda maden işçisi, Soma, Aliağa ve çevre il ve ilçelerdeki işçi grupları ile çok sayıda kişi katıldı. MHP ve TGB’li gençler aynı saflarda Atatürk anıtına gruplar halinde yürüdü. Yaklaşık 1 saat süren anons sonrası binlerce kişinin toplandığı alanda İstiklal Marşı okundu, saygı duruşunda bulunuldu. Özelleştirmeye Karşı Emek ve Bağımsızlık Mitingi sırasıyla, Maden İşçileri adına maden İşçisi Şenay Çaylı, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Türkiye Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, Tes-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Hasan Tahsin Zengin’in konuşmaları ile devam etti. Mitingde özelleştirilen KİT'leri temsilen tabutla eylem yapıldı.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.