Somalı Tekvandocuların buruk sevinci

Muğla’nın Marmaris ilçesinde devam eden Türkiye Yıldızlar Tekvando Şampiyonası’na acının merkezi Soma’dan da antrenör ve sporcular katıldı. Şampiyonada derece elde eden sporcular buruk mutluluk yaşadı.Manisa'nın Soma ilçesinde...

Somalı Tekvandocuların buruk sevinci

Muğla’nın Marmaris ilçesinde devam eden Türkiye Yıldızlar Tekvando Şampiyonası’na acının merkezi Soma’dan da antrenör ve sporcular katıldı. Şampiyonada derece elde eden sporcular buruk mutluluk yaşadı.

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciası Türkiye’yi yasa boğdu. Ancak onlar her şeye rağmen Türkiye Tekvando Şampiyonası'na katılmak için Marmaris’e geldi.

Manisalı olan Tekvando Milli Takım Antrenörü Süleyman Başer, Soma faciasının ardından her şeye rağmen hazırlandıkları şampiyonaya katıldıklarını ifade ederek, "Soma’da büyük bir acı yaşadık. Çok zor bir durumdu. Ben cenazelerin çıkartılması ve defin sırasında oradaydım. Soma’daki faciadan dolayı oradaki sporcularımız şampiyona için tam anlamıyla hazırlık yapamadı. Ama biz yine de acımızı içimize atarak geldik. Burada çok iyi karşılandık. Türkiye Tekvando Federasyonu destek için Soma’da bir faaliyet yapmayı düşünüyor" dedi.

Soma Soteks Tekvando Antrenörü Serdal Gündoğan da, Soma'da yaşanan faciadan dolayı herkesin üzgün olduğunu vurgulayarak, "Ancak biz hem acımızı unutmak hem de sporcularımıza az da olsa moral vermek için Marmaris’e geldik. Ben doğma büyüme Somalıyım. Burada herkes geçimini madencilikten sağlıyor. Kazalara karşı önlem alınmasını istiyoruz. Bir daha böyle bir acı yaşamak istemiyoruz" diye konuştu.

Şampiyonada ikincilik kazanan Aleyna Gökçebaşar ise, "Türkiye ikincisi oldum. Buruk da olsa mutluyum. Hedefim Türkiye Şampiyonu olmak" şeklinde konuştu.

Furkan Zeybek ve Seda Daldaş da, şampiyonada bulunmaktan mutlu olduklarını, az da olsa Soma’daki acıyı unutmaya çalıştıklarını belirttiler.

Şampiyonaya Soma’dan gelen Hale Sezgin de hedefinin Avrupa Şampiyonası olduğunu kaydetti.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.