Somalı gençler için el ele

Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) tarihin en büyük acılarından birini yaşayan Soma’da ki maden faciasından sonra Somalı gençlere meslek edindirmek için eğitim ve istihdam kampanyası başlattı. Böylece Somalı...

Somalı gençler için el ele

Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) tarihin en büyük acılarından birini yaşayan Soma’da ki maden faciasından sonra Somalı gençlere meslek edindirmek için eğitim ve istihdam kampanyası başlattı. Böylece Somalı 100 genç kış boyunca Bodrum’da turizm kursu görecek ve meslek sahibi olacak.

Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD)tüm Türkiye’yi yasa boğan Soma maden faciasından sonra Somalı gençler için çok anlamlı bir kampanya başlattı. Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan’ın izniyle, Bodrum Kaymakamlığı himayesinde yaklaşık 100 genç, 2014 -2015 kış sezonunda profesyonel turizm eğitimi alarak meslek sahibi olacak. Bodrum’da bulunan Delfi Hotel’de konaklayacak olan Somalı gençler, BOYD’un profesyonel ekibi tarafından eğitilecek ve kurs sonunda sertifika almaya hak kazanarak turizm sektöründe rahatlıkla iş bulabilecek. Daha önce benzer bir çalışmayı Vanlı depremzede gençler için yapan ve 1 kış sezonu boyunca eğitim veren BOYD sayesinde Vanlı gençler, Türkiye’nin her yerinde turizm sektörüne kazandırılmıştı.

Soma için düzenleyecekleri eğitimden dolayı çok mutlu ve duygulu olduğunu söyleyen BOYD Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Karcılıoğlu; “Sayın Kaymakamımız Dr. Mehmet Gödekmerdan sayesinde Somalı gençlerimize turizm mesleğini kazandıracağımız için çok mutluyuz. Bodrumlu Profesyonel Otel Yöneticileri olarak yaşanan felakete sadece üzülerek kayıtsız kalamazdık. Delfi Hotel sahibi sevgili Mehmet Dağoğlu, kış boyunca odalarını Somalı gençlerimiz için açacak. Tüm Bodrum’un bu kampanyaya canı gönülden destek olacağını düşünüyoruz. Turizmimiz için çok gerekli olan yetişmiş eleman sorununa Somalı kardeşlerimizle birlikte bir nebze de olsa destek olabilirsek ne mutlu bize” dedi.

AK Parti acele etti

AK Parti Bodrum İlçe Teşkilatı’nın bugün benzer şekilde Somalı gençlerin Bodrum otellerinde istihdamı için çalışma yaptığını açıklamasının üzerine sorulan bir soruya da cevap veren Serdar Karcılıoğlu; “AK Parti İlçe Teşkilatı elbette iyi niyetle bir girişim yapmıştır. Ancak turizm sektöründe turizmden hiç anlamayan personeli çalıştırmak o personelde zamanla ciddi bir travma yaşatacaktır. Bu gençlerimiz işi bilmedikleri için zamanla horlanacak ya da görmezden gelinecektir. Somalı gençlerimizin yaşadıklarını düşünürsek hiçbir şey bilmeden turizm sektörüne onları yerleştirmeye çalışmak yaşadıkları travmayı arttıracaktır. Bu yüzden bu gençlerimizi önce eğitmeli daha sonra istihdam yaratmalıyız. Ak Partili yöneticiler eğer bu konuda bizden destek isterlerse vermeye hazırız” diye konuştu.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.