Soma Şehitleri için hatim

Soma’da yaşanan faciada hayatlarını kaybeden 301 maden şehidi için Muğla Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde hatim okundu.13 Mayıs tarihinde Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında şehit düşen işçiler için Muğla...

Soma Şehitleri için hatim

Soma’da yaşanan faciada hayatlarını kaybeden 301 maden şehidi için Muğla Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde hatim okundu.

13 Mayıs tarihinde Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında şehit düşen işçiler için Muğla Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve hatim okundu.

Etkinliğe Muğla valisi Mustafa Hakan Güvençer, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Basın Yayın Enformasyon Müdürü Cavit Okur, Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gürsoy Doğan, AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Çelebi, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Hatim öncesi açıklama yapan Muğla Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Şinasi Çövüt, “13 Mayıs Salı günü saat 15.10’da Soma Kömür işletmesinde meydana gelen patlama neticesinde 301 maden işçimizin hayatını kaybetmesi tarihimizde yaşadığımız en büyük felaketlerden birisi olmuştur. İşçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, kederli ailelerine ve yakınlarına sabır dilerim. Soma şehitleri, Somalılar olduğu kadar, bizim de babamız, kardeşimiz, arkadaşımız, kardeşimiz, dayımız, amcamız olarak gönlümüzdeki yerini almıştır” dedi.

Soma şehitleri için düzenlenen törende, önce Kur’an-ı Kerim tilaveti, ardından Yasin-i Şerif üç öğrenci tarafından hatim edildi. Etkinliğin sonunda ise hazırlanan lokma dağıtımı gerçekleşti.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.