Soma için pedal çevirdiler

Gökova Bisiklet Turu’na çıkan bisikletçiler pedalları Soma için çevirdiler.Muğla'da bu yıl 8'incisi düzenlenen Gökova Bisiklet Turu'na katılan sporcular, organizasyonun ikinci gününde Datça’ya ulaştı. Çadır kurup denize...

Soma için pedal çevirdiler

Gökova Bisiklet Turu’na çıkan bisikletçiler pedalları Soma için çevirdiler.

Muğla'da bu yıl 8'incisi düzenlenen Gökova Bisiklet Turu'na katılan sporcular, organizasyonun ikinci gününde Datça’ya ulaştı. Çadır kurup denize giren tur katılımcıları, Datça’dan deniz yolu ile Bodrum’a geçti.

Türkiye'nin ilk kamplı bisiklet turu Gökova Bisiklet Turu'nun ikinci gününde, katılan yerli ve yabancı bisikletliler Datça’ya ulaştı. Muğla’dan yola çıkıp Marmaris’e ulaşan, oradan da Datça’ya gelen bisikletliler, Datça’da Yeşim Bar’da çadır kurup konaklayan ekip denize girerek dinlendi.

Datça'dan feribotla Bodrum'a geçmeyi planlayan bisikletliler, Körmen Limanı'ndaki çalışmalar nedeniyle seferlere izin verilmemesi üzerine ahşap 2 gezi teknesi ile Bodrum’a gidebildi. Gümbet İskelesi'ndeki teknelerden inen bisikletliler, öğle yemeği için ilçe merkezine geçti. Akşam Bodrum'da kamp yapacak bisikletlilerin, yarın Milas'ın Ören Mahallesi'ne gitmek üzere yola çıkacağı belirtildi.

Yaklaşık 275 kişilik grubu, ilçede Bodrum Bisiklet Kulübü üyeleri karşıladı. İlçe merkezini doğru pedal çeviren bisikletlilerin "Her yer Soma, her yer karanlık” sloganı attığı duyuldu. Turu buruk bir havada geçirdiklerinin söyleyen Muğla Bisiklet Derneği Başkanı Dr. Bilge Kağan Uzun, Soma'da yaşanan maden faciasında vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilediklerini belirtti. Uzun "Bu tur Türkiye'de pek çok tura öncülük etmiş bir tur. Muğla'dan başlayıp Akyaka üzerinden Marmaris Çubucak' a oradan da Datça'ya geldik. Şimdide Bodrum'dayız. Yarın yola çıkıp Milas Ören'e gideceğiz. Tur Akyaka'da tamamlanacak. 'Yollar hepimizin paylaşalım' diyoruz" dedi.

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.