Solar Şarj İstasyonu açıldı

Menteşe Belediyesi, Filli Boya Yalıtım - Capatect Isı Yalıtım Sistemleri İşbirliğinde kurduğu “Solar Şarj İstasyonu” nu vatandaşların hizmetine sundu. Sınırsızlık Meydanında kurulan sistem ile vatandaşlar cep telefonu...

Solar Şarj İstasyonu açıldı

Menteşe Belediyesi, Filli Boya Yalıtım - Capatect Isı Yalıtım Sistemleri İşbirliğinde kurduğu “Solar Şarj İstasyonu” nu vatandaşların hizmetine sundu. Sınırsızlık Meydanında kurulan sistem ile vatandaşlar cep telefonu ve USB ile şarj olan tüm elektronik aletleri güneş enerjisi ile ücretsiz şarj edebilecek.

Menteşe Belediyesi ve Filli Boya Yalıtım - Capatect Isı Yalıtım Sistemleri İşbirliğinde kurulan “Solar Şarj İstasyonu” sınırsızlık meydanında vatandaşların hizmetine sunuldu.

Sınırsızlık meydanındaki tanıtım konuşan Filli Boya Kamu İlişkileri ve Pazar Geliştirme Müdürü Seyhun Serdar Ayhan, “Filli Boya olarak sadece ticari hayatta değil, sosyal sorumluluk projelerin de en önde yer almak isteyen bir firmayız. Bugün burada olmaktan çok mutluyum. Bu güzel şehirde yenilenebilir enerji kaynaklarının, hayatımıza ne kadar kolay girdiğini görmek çok güzel. Ben Belediye Başkanlarımıza bu projede yer aldıkları için ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak istediklerini belirten Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş , “Bugün başlangıcını yaptığımız şarj istasyonumuz ile aynı anda birden fazla cep telefonunun şarj olması sağlanıyor. İstasyonlar, güneşli zamanlarda üzerindeki bataryaya biriktirdiği elektrik enerjisi ile gece ve güneşsiz günlerde de hizmet verebilecek. Ayrıca, deprem gibi doğal afetlerdeki genel elektrik kesintilerinde de, hizmet vererek cep telefonlarının şarj edilmesine imkân tanıyacak” dedi.

Sonsuz Enerji Kaynağı güneş

Menteşe Belediye Başkanı Gümüş, “Halen çoğu ülkede enerji için ağırlıklı olarak kömür, petrol, doğalgaz kullanılıyor. Bu kaynakların hem sınırlı olması, hem de çevreye verdiği zararlar ortada. Bunun aksine temiz ve masrafsız bir enerji kaynağı olan güneşin, en önemli özelliği bol ve sınırsız olmasıdır. Ayrıca gelecek nesillere bırakılacak en iyi miras olduğunu düşünüyorum. Yenilenebilir Enerji bilincinin yaygınlaştırılması noktasında şüphesiz yerel yönetimlere de büyük görevler düşmektedir. Kent olarak temiz enerji kullanımında birçok kente nazaran ileri düzeydeyiz. Bildiğiniz gibi, Muğla Belediyesi’nin “Sonsuz Kaynağımız Güneş” isimli projesi ile bölgede yenilenebilir enerji bilinci daha da artırılmıştır. Mezbaha Tesisine kurulan 105 KW lik GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ Türkiye’de Lisanssız Elektrik Üretimi alanında TEDAŞ tarafından kabulü yapılıp devreye alınan ilk Şebekeye Bağlı santraldir. Mezbaha Tesislerinin elektrik ihtiyacının  %70 ini karşılamaktadır. Bizde Menteşe Belediyesi olarak yenilenebilir enerji sistemlerini Menteşe’de hayatın her alanına yaymak istiyoruz. Bu anlamda Filli Boya yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

“Sistem yaygınlaşmalı”

Filli Boya’nın daima sosyal sorumluluk projelerine imza atan bir firma olduğunu belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “ Küçük bir tesisi gibi görünebilir ama faydası çok büyük. Üniversite kenti olmamızdan dolayı bu sistemin yaygınlaşmasında fayda var. Çünkü sonsuz enerji kaynağımız güneşten yararlanmalıyız. Bildiğiniz gibi Muğla Belediyesi olarak Ayşegül Hanım’ın da projesi ile Mezbaha tesisinin enerjisini güneş enerjisi ile sağladık. Mezbaha enerjisini güneşten sağlamaya başladı. Düzen Mevkiinde güneş enerjisi ile çalışan bir santralin kurulması ile ilgili proje var. Bunun dışında yine çevreci, yeşil evler yaratmamız lazım. Sonsuz enerji kaynağımız güneşten faydalanmak gerekiyor. Ben bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bir an önce de bu sistemin yaygınlaşmasını, çoğalmasını diliyorum” dedi.

Solar Şarj İstasyonunun tanıtımında Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve Filli Boya Yalıtım - Capatect Isı Yalıtım Sistemleri yetkilileri ile birlikte cep telefonlarını şarj ettiler.

Bu haber toplam 107 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.