Sokakta kalan çocuklara devlet şefkati

Fethiye Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü, evlendirme programı sayesinde yuva kurduktan sonra sokakta kalan iki çocuklu aileye sahip çıktı.Beş yıl önce sanatçı Mahmut Tuncer’in programında evlenen ancak evlendikten...

Sokakta kalan çocuklara devlet şefkati

Fethiye Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü, evlendirme programı sayesinde yuva kurduktan sonra sokakta kalan iki çocuklu aileye sahip çıktı.

Beş yıl önce sanatçı Mahmut Tuncer’in programında evlenen ancak evlendikten sonra bir türlü yüzü gülmeyen Erdem Fedakar, parasızlıktan yaklaşık bir ay önce Fethiye sığınma evine yerleşen eşi ve iki kızını alıp İstanbul'dan kendilerini davet eden kadının yanına gitti. Ancak bu kadın Erdem Fedakar'ın telefonlarına bakmayıp birde kapatınca 13 milyonluk kentte ortada kaldı. Ne yapacağını şaşıran Erdem Fedakar eşi ve iki çocuğu ile tekrar Fethiye'ye döndü. Fethiye Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü İsa Eseoğlu aileye sahip çıktı.

Hatice Fedakar (29) ile Dilanur (2) ve Emine Nisa (3) tekrar kadın sığınma evinde misafir edilmeye başlanırken, Erdem Fedekar içinde iş bulabilmesi için Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından destek alınıyor. Geçtiğimiz günlerde çıkan bazı haberlerde dizilerde yardımcı oyuncu olarak rol aldığını söyleyen Erdem Fedakar, eşi ve çocuklarıyla zor durumda olduğunu devletin yardım elini uzatmasını beklediğini söylemişti.

“Suriyelilere iş veriliyor bize verilmiyor”

Erdem Fedekar "Eşim ve iki çocuğum kadın sığınma evinde barınıyordu. Bize destek olacağını söyleyen ve İstanbul'a çağıran kadın ortada bırakınca şimdi 4 kişi sokakta kaldık. Bu ülkede bir Suriyeli vatandaşa bile yardım ediliyor ama bize edilmiyor. İş bulmaya çalışıyorum. Yabancı dil ve referans istiyorlar. Bir anlamda şehir şehir sürünmekten bıktım. Canıma mı kıyayım"dedi.

Erdem Fedekar ve eşinin iki çocuğu ile sokakta kaldığı haberini alan Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü İsa Eseoğlu sokakta geceleyen ailenin barınma ve diğer sorunlarını çözebilmek için ilçe müdürlüğüne götürdü. Hatice Fedekar ve iki çocuğu tekrar kadın sığınma evine yerleştirilirken Erdem Fedakar için Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile pansiyon temin edildi. İş konusunda da çözüm arandığı belirtildi.

Bu haber toplam 114 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.