Sizin Dükkan Torunlara Kalır mı?

Kurumsal İletişim Uzmanı Ahmet Şerif İzgören, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda  “Sizin Dükkan Torunlara Kalır Mı ?“ konulu bir seminer verdi.MUTSO Üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği seminere Meclis Başkanı...

Sizin Dükkan Torunlara Kalır mı?

Kurumsal İletişim Uzmanı Ahmet Şerif İzgören, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda  “Sizin Dükkan Torunlara Kalır Mı ?“ konulu bir seminer verdi.

MUTSO Üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği seminere Meclis Başkanı Hilmi Giresun, MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Başkan Karakuş, Türkiye’nin üretim kapasitesinin KOBİ’lerin üzerine kurulu olduğunu ve ülkemizde her yıl kapanan şirketlerden daha fazlasının kurulduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti, “Şirketlerimizi büyütmeyi ve daha ileri götürmeyi beceremiyoruz. Bir süredir Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde “Ticaret sicil gazetesini elektronik arşivleme” çalışmaları yürütülüyor. Bu çalışma Türkiye’de kurulan bütün firmaların tarihçesine kolayca ulaşmayı sağlıyor. Bu proje adeta Türk özel sektörünün röntgenini çekiyor. Bu çalışma kapsamında ilk çıktıları değerlendirdiğimizde; Türkiye’de 1 milyon civarında faal firmanın olduğunu görüyoruz”.

Toplam Kalite Yönetimini benimsemeliyiz

Başkan karakuş, her yıl yaklaşık 100 bin yeni işletme kurulduğunu ancak firmaların ömrünün yaklaşık olarak 5-10 yıl arasında değiştiğini ifade ederek, “Batı’da ve Doğu’da asırlardır ayakta duran şirketler görüyorsunuz. Oralarda 200 yıl, 300 yıl, hatta 500 yıllık şirketler mevcut. Neden bizde durum böyle değil? Sorunumuz şurada: kolay şirket kuruyor ama bunları büyütemiyoruz. Çünkü kurumsal yönetim ilkelerini şirketlerimizde geliştiremiyoruz. Klasik yönetim anlayışından vazgeçip toplam kalite yönetimini işletmelerimizde uygulamalıyız”.dedi.

Oda olarak firmalara yol göstermek, bu tür imkanlara daha kısa yoldan ve daha kolay nasıl ulaşacaklarını anlatmak için bu tür toplantılar, seminerler ve konferanslar düzenlediklerini kaydeden Başkan Karakuş, “Firmalarımızın uzun ömürlü olması için bu tür bilgilendirme toplantıları ile üyelerimizin ufkunu açmayı hedefliyoruz. Bu konuda kendi konusunda uzman, Türkiye’nin 1 numarası olduğuna inandığımız Ahmet Şerif İzgören hocamızla sizleri bir araya getirdik. Firmalarımızı ileriye götürmeye yönelik daha uzun süre hayatta kalabilmeleri konusunda uzman olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda da faydalı bir seminer olacağını düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

“Gelecek Planlaması yapın”

Seminerde MUTSO üyelerine işletmeleri nasıl başarıya taşırız? Nasıl uzun ömürlü kurumsal şirketler haline getiririz?  Konularında bilgilendiren Ahmet Şerif İzgören “İşletmeleri uzun ömürlü kılmak için gelecek planlaması yapmalısınız. Çünkü işletmenizle ilgili hedefler koymaz iseniz bir amacınız yok demektir. Söz vereceksiniz kendinize, “başarı için” dedi.

İzgören, bir kurumun felsefesi olması gerektiğini belirterek kurum kültürü konusunda dürüstlük, yurt sevgisi, iş kalitesi, hoşgörü, girişimcilik değerlerinin kurumlara yerleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

“Hiçbirimiz hepimiz kadar akıllı değiliz” diyen İzgören, “Başarı için değişimi yakalamak şart. Gençlere değer vermeliyiz. Onların fikirlerine hürmet edip hayata geçirilmesi için çalışmalıyız. Bu sayede onlara bu ülke için değerli olduklarını hissettirip beyin göçünü engelleyebiliriz” şeklinde devam etti.

İzgören, Anadolu’da ücretsiz eğitimlere de devam edeceklerini, bunda MUTSO’nun da katkısı olacağını söyledi.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.