Siyasilerden kampanyaya destek

Muğla’daki 3 termik santralinin özelleştirilmesine karşı sendikalar tarafından başlatılan imza kampanyasına siyasiler de destek verdi.Muğla’da bulunan Kemerköy, Yeniköy ve Yatağan Termik Santralleri ile kömür ocaklarının...

Siyasilerden kampanyaya destek

Muğla’daki 3 termik santralinin özelleştirilmesine karşı sendikalar tarafından başlatılan imza kampanyasına siyasiler de destek verdi.

Muğla’da bulunan Kemerköy, Yeniköy ve Yatağan Termik Santralleri ile kömür ocaklarının özelleştirme kapsamına alınmasının ardından Maden-İş ve Tes-İş Sendikaları tarafından imza kampanyası başlatılmıştı. Cuma günü sona erecek imza kampanyasında toplanan imzalar 23 Eylül’de TBMM’deki tüm milletvekilleri ile Başbakanlığa gönderilecek.

Muğla Sınırsızlık meydanında stant açan Maden-İş ve Tes-İş Sendikaları, özelleştirmeye karşı başlattıkları imza kampanyasını burada da sürdürüyor. Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP önceki dönem Milletvekili Prof. Dr. Gürol Ergin, CHP aday adayları, MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz ve vatandaşlar özelleştirmeye karşı imza kampanyasına destek verdiler. Maden İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin ve Tes İş Sendikası Şube Başkanı Fatih Erçelik yaptıkları açıklamada, “Yatağan, Milas, Bodrum ve Muğla’da yaklaşık 50 bin imzaya ulaştık. Perşembe ve Cuma günleri de Marmaris’te imza kampanyamız devam edecek. Hedefimiz 75 bin imzayı bulmak. 23 Eylül’de toplanan imzaları TBMM’deki milletvekillerinin tamamına ve Başbakanlığa göndereceğiz. Bugün saat 16.00’da da Yatağan Termik Santrali önünde de direniş çadırı kuracağız. İmza kampanyamızın ikinci evresinde daha etkili bir eylem planı düşünüyoruz. Hükümetin santraller ve kömür ocaklarındaki özelleştirme fikrinden vazgeçinceye kadar eylemler devam edecek. Önümüzdeki günlerde Milas Sodra dağına çıkacağız. Hükümet Kandil dağını muhatap alıyorsa Sodra dağında da bizi muhatap almalı. Önümüzdeki süreçte Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ı Yatağan’da avdet ederek sesimizi Türk-İş Başkanı kanalıyla da duyurmak istiyoruz” dedi.

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.