Siyah beze hayallerini çizdiler

Dünya Sanat Günü kapsamında Muğla’nın Bodrum ilçesinde açılan 60 metre siyah bez üzerine öğrenciler ve yetişkinler hayallerini yağlı boya ile resme dönüştürdü.Bodrum belediye meydanında toplanan öğrenciler ve yetişkinler...

Siyah beze hayallerini çizdiler

Dünya Sanat Günü kapsamında Muğla’nın Bodrum ilçesinde açılan 60 metre siyah bez üzerine öğrenciler ve yetişkinler hayallerini yağlı boya ile resme dönüştürdü.

Bodrum belediye meydanında toplanan öğrenciler ve yetişkinler açılan siyah bez üzerine saatlerce resim yaptı. Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 10’uncu yılı olması nedeniyle düzenlenen etkinlikte açılan bezin üzerindeki resimler vatandaşlar ve turistlerin ilgisini çekti. Yapılan resimleri dikkatle izleyenler gözlerini resimlerden alamadı. Öğrencilerin yaptığı resimler profesyonel ressamlara taş çıkardı. 15 Nisan Dünya Sanat Günü düzenlenen bir çok etkinlikle Bodrum’da devam etti. Bodrum Sanat ve Kültür Derneği sorumlusu İnci Yörükoğlu, Dünya Sanat Günü olması nedeniyle böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek şöyle konuştu: “Bugün dünya sanat günü 60 metrelik bir siyah bez üzerine öğrenciler ve birçok yetişkin insan resim yapıyor. Hayallerini çizen öğrencilerin yaptıkları resimler çok beğenildi. Ressam Bedri Baykam’ın Meksika’da bir toplantı sırasında Leonardo Da Vinci’nin doğum günü olan 15 Nisan dünya sanat günü kabul edilmiştir. Biz de bugünü en güzel şekilde sanatseverlerle kutluyoruz.”

Siyah bezin üzerine çizilen resimler daha sonra çanta, elbise, tablo gibi birçok alanda kullanılarak sanatseverlerle yeniden buluşacak.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.