Sivil Toplum örgütlerine terör semineri

Terör örgütlerinin finansal kaynaklarının kurutulmasında sivil toplum kuruluşlarının rolüyle ilgili Milas’taki sivil toplum kuruluşlarına eğitim semineri verildi.Muğla Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü Milas’ta faaliyet...

Sivil Toplum örgütlerine terör semineri

Terör örgütlerinin finansal kaynaklarının kurutulmasında sivil toplum kuruluşlarının rolüyle ilgili Milas’taki sivil toplum kuruluşlarına eğitim semineri verildi.

Muğla Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü Milas’ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyelerine, terör örgütlerinin finansal kaynaklarının kurutulmasında sivil toplum kuruluşlarının önemini anlatan bir seminer gerçekleştirdi.

Terör semineri Muğla İl Dernekler Müdürü Cengiz Demirci, Milas Kaymakamlığı İlçe Dernekler Büro Şefi Fatma Sarıman ve İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Personeli Ali Ay tarafından Prof. Dr. Aşkıdil Akarca Sahnesi’nde düzenlendi.

Vakıfların, odaların ve derneklerin yönetici ve üyelerinin katıldığı seminerde konuşan İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Personeli Ali Ay, şunları kaydetti; “Seminere katılanlar aracılığı ile terör örgütlerinin finansal kaynaklarının kurutulması noktasında etkili bir işbirliği sağlamayı amaçladık. Bu kapsamda terör örgütlerinin anatomisini bilmek çok önemlidir. Şiddet, terör örgütlerinin var olmada kullandıkları bir araçtır. Bu nedenle finansal kaynaklarının en önemlilerinden biri silah kaçakçılığıdır. Terör örgütlerinin finansal kaynaklarından bir diğeri de uyuşturucu madde ticaretidir. Ayrıca sigara, alkol, akaryakıt gibi maddelerin kaçakçılığı ve insan kaçakçılığı terör örgütlerinin finansal kaynak sağladığı alanlardır”

Seminerde bilişim suçları, uyuşturucu madde kaçakçılığı ve uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda ayrıntılı bilgiler aktaran Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Personeli Ali Ay, uyuşturucu madde kullanmanın sorun çözme yöntemi olmadığına vurgu yaptı.

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.