Sıtkı Koçman Günleri başladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 12. Sıtkı Koçman Günleri başladı. 13-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliğin açılışı Sıtkı Davut Koçman için hazırlanan ‘Sarı Ceketli Mühendis’ belgeseli ile başladı.Atatürk...

Sıtkı Koçman Günleri başladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 12. Sıtkı Koçman Günleri başladı. 13-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliğin açılışı Sıtkı Davut Koçman için hazırlanan ‘Sarı Ceketli Mühendis’ belgeseli ile başladı.

Atatürk Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Vekili Ali Osman Gündoğan, Garnizon Komutanı Albay Fevzi Kurşun, Sıtkı Koçman Vakfı Onursal Başkanı Alaaddin Arpat, Sıtkı Koçman Vakfı Başkanı Emekli Vali Naci Parmaksız, Sıtkı Davut Koçman’ın torunu Alan Perese, Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Sıtkı Koçman Vakfı Başkanı Naci Parmaksız, bu yıl 12’ncisi düzenlenen Sıtkı Koçman Günleri’nin daha anlamlı ifade ettiğini belirterek, “Rahmetli Sıtkı Koçman’ın ismi 12.si düzenlenen etkinlik öncesi adı Muğla Üniversitesi’ne verilerek Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi oldu. Sayın Koçman’ın ömrünü 10-15 dakikaya sığdırmak mümkün değil. Ömrünün son döneminde bir vakıf kurarak yarınlarımızın teminatı gençlerimizin daha iyi fiziki şartlarda öğrenim görmelerini, öğretim üyelerimizin de daha iyi eğitim ve öğretim vermeleri için yaklaşık 16 milyon TL vergisi ödenmiş bağış yaptı. İnşallah önümüzdeki günlerde yine Vakıf kanalıyla bir İlköğretim Okulu yaptıracağız. Bunu çalışmasını yapıyoruz” dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör vekili Ali Osman Gündoğan Sıtkı Koçman’ı tüm kesimlere daha iyi anlatmak için çaba harcayacaklarını belirterek, “Rahmetli Sıtkı Davut Koçman Üniversitemize 17 tesis kazandırdı. Toplam kapalı alan 85 bin metrekare ve bunun karşılığında da 106 milyon TL katkı sağladı. Bugün bu tesislerde bulunan herkes Sıtkı Koçman’a minnet borçlu. Bugüne kadar Sıtkı Koçman Ödüllerini yerel düzeyde yaptık. İnşallah önümüzdeki yıllarda bunu Ulusal ve Uluslararası düzeye taşıyarak ödül dağıtacağız. Rahmetli Sıtkı Davut Koçman gönlü, beyni cömert bir insandı” dedi.

Sıtkı Koçman Vakfı Onursal Başkanı Aladdin Arpat, Sıtkı Koçman ile ilgili bilinmeyenleri anlattığı konuşmasında salonda masalar üzerinde bulunan sigara, ıhlamur, su, at nalı, sabun ve akide şekeri ile ilgili Sıtkı Koçman’ın bağlantılarını anlattı. Sıtkı Koçman Günleri’nin ilk gününde Sıtkı Davut Koçman Bilim ve Kültür ödülleri töreninde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Adnan Diler’e ödülünü ve belgesini Sıtkı Davut Koçman’ın torunu Alan Perese, Türk Fizik Derneği Başkanı Şükran Nasuhoğlu’nun ödülünü de Vali Vekili Faruk Necmi kurt verdi.

Bu haber toplam 217 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.