Site sakinleri korkudan kurtuldu

Bodrum Gümüşlük beldesi Koyunbaba mahallesindeki site sakinleri aylardır süren kaya korkusundan nihayet kurtuldu. Site içine yuvarlanma tehlikesi bulunan 80 tonluk kaya parçalandı.Gümüşlük Koyunbaba Mahallesi’ndeki Villa Kent...

Site sakinleri korkudan kurtuldu

Bodrum Gümüşlük beldesi Koyunbaba mahallesindeki site sakinleri aylardır süren kaya korkusundan nihayet kurtuldu. Site içine yuvarlanma tehlikesi bulunan 80 tonluk kaya parçalandı.

Gümüşlük Koyunbaba Mahallesi’ndeki Villa Kent Sitesi’nin üst kısmında bulunan tepede kontrolsüz bir şekilde duran 80 tonluk kaya Bodrum Belediyesi ekiplerince parçalandı.

Site yöneticisi İsmail Sevi ve site sakinleri yerleşim yerleri, kafeterya, havuz ve yolu tehdit eden kayanın kaldırılması için çeşitli birimlere müracaat etti ancak bir sonuç alamadı. Özel bir firma da çok yüksek bir ücret karşılığında kayayı temizleyebileceğini söyleyince site yönetimi Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’dan yardım istedi. Başkan Mehmet Kocadon, Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekibe kayanın etrafa zarar vermeden bulunduğu yerden kaldırılması talimatını verdi.

Hemen çalışmalara başlayan ekip ilk olarak kayayı çelik halatlarla bağlayarak kontrol altına aldı. Kırıcı makinalarla küçültülen kaya sonra da büyük bir iş makinası ile bulunduğu yerden alınarak parçalandı. Bir hafta süren çalışmayla rahat bir nefes alan Villa Kent Sitesi sakinleri Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve ekibine teşekkür etti.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.