SİT imarları Avrupa Parlamento’sunda

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Olağan Meclis Toplantısı Bodrum’da gerçekleştirilirken, MUÇEP Muğla’daki SİT alanlarındaki imar değişikliklerini Avrupa Parlamentosu’na taşıyor. MUÇEP yöneticileri; “Kuracağımız bir...

SİT imarları Avrupa Parlamento’sunda

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Olağan Meclis Toplantısı Bodrum’da gerçekleştirilirken, MUÇEP Muğla’daki SİT alanlarındaki imar değişikliklerini Avrupa Parlamentosu’na taşıyor. MUÇEP yöneticileri; “Kuracağımız bir komisyon ile Avrupa Parlamentosu toplantısına katılarak Muğla'nın cennet koylarında yapılan doğal SİT alanlarındaki değişikleri belgeleri ile birlikte anlatacak, yaşanacak felakete dikkat çekeceğiz."dediler.

Muğla’da büyük tartışmalara ve tepkilere neden olan SİT alanlarındaki imar değişiklikleri Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) tarafından uluslar arası platforma taşınıyor. MUÇEP aylık olağan meclis toplantısı Bodrum Kent Konseyi’nin de desteği ile Bodrum’da gerçekleştirilirken, toplantı sonrası Muğla’daki SİT alanları sorunlarının Avrupa Parlamentosu’na taşınacağı açıklandı.

Doğal Sit alanlarını imara açan planlarla ilgili Çevre Şehircilik Bakanlığı, Başbakanlık, Millet Meclisinde grubu bulan partiler ve Muğla Milletvekilleri ile görüşmelere devam edeceklerini belirten MUÇEP yetkilileri, doğal ve arkeolojik SİT alanlarındaki değişikliklerin yasal olmadığını ileri sürerek; Türkiye'nin taraf olduğu ve imzaladığı uluslararası sözleşmelere aykırı yasal değişiklikler yapıldığını belirten bir mektubu 9 Nisan tarihinde Avrupa Parlamentosu'na gönderdiklerini ve Haziran ayında, değişikliklerin Avrupa Parlamentosu'nda tartışılması için MUÇEP olarak davet edildiklerini belirttiler.

MUÇEP yöneticileri; “Kuracağımız bir komisyon ile Avrupa Parlamentosu toplantısına katılarak Muğla'nın cennet koylarında yapılan doğal SİT alanlarındaki değişikleri belgeleri ile birlikte anlatacak, yaşanacak felakete dikkat çekeceğiz." Dediler.

Ayrıca; Turgut Yardımlaşma Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Derneği üyelerinin de katıldığı ve 8 saat süren toplantıda, Turgut’ta yaklaşık 9 köyün yakın bir zamanda kömür madeni ile boşaltılacağını, zeytinlerin yok edileceğini ve destek istediklerini ifade eden köylüleri dinleyen MUÇEP yönetici ve üyeleri , sonuç bildirgesinde köylülere destek kararı aldıklarını da açıkladılar.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.