SİT alanı için Yangın Filosu oluşturuldu

Muğla Belediyesi bünyesinde 1944 yılından bu yana hizmet veren İtfaiye Müdürlüğü, 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası kutlamaları nedeniyle Belediye başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti. Ziyaret...

SİT alanı için Yangın Filosu oluşturuldu

Muğla Belediyesi bünyesinde 1944 yılından bu yana hizmet veren İtfaiye Müdürlüğü, 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası kutlamaları nedeniyle Belediye başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti. Ziyaret sonrası İtfaiye Müdürlüğü hizmet binasında tatbikat gerçekleştirdi.

İtfaiye Haftası kutlamaları çerçevesinde İtfaiye ekiplerini kabul eden Başkan Gürün, “Her canlıyı ve çevreyi başta yangınlar olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikelerden kurtarmak için cesaretini kullanan, görevini yerine getirirken hayatını dahi feda etmekten çekinmeyen itfaiyecilere her vatandaş minnettardır” dedi. Muğla Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün, 1944 yılında İtfaiye Amirliği olarak kurulup, 2003 yılında da İtfaiye Müdürlüğü adıyla hizmet vermeye devam ettiğini belirten Başkan Gürün; “Muğla Belediyesi İtfaiye Müdürlüğümüz ekipleri, yangınların dışında; trafik kazaları, su baskını ve deprem gibi doğal afetlerde de 24 saat boyunca hemşerilerimize hizmet vermektedir. Müdürlüğümüz, 31 personel, 1 AKS ve 9 araç ile eğitim çalışmalarına ve tatbikatlara ara vermeden devam ederek. 24 saat Muğlalı hemşerilerimizin hizmetindedir. Muğla İtfaiye müdürlüğü personeli Türkiye’nin en genç ve dinamik ekiplerinden birisine sahiptir” dedi.

Muğla İtfaiye Müdürü Raşit Çöl, şehir merkezinde meydana gelen yangınlara 4, şehir merkezi dışındaki mücavir alandaki yangınlara da 8 dakika içinde müdahale ettiklerini söyledi. Çöl, “Günümüz koşullarında ekip ve ekipmanlarımızı sürekli yeniliyoruz. Müdürlüğümüz tarafından 2011 yılında 78 yangın, 2 sel baskını, 16 trafik kazasına, 2012 yılında ise 52 yangın ve 17 trafik kazasına müdahale ettik. Muğla kentsel SİT bölgesinin yoğun olduğu iller arasında yer alması nedeniyle kentsel Sit alanı için yeni bir yangın filosu oluşturduk. SİT bölgesinde yangınlara daha çabuk müdahale edebilmek için yer altı ve yer üstü yangın musluğu sayısını 129’a çıkardık” dedi.

Bu haber toplam 156 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.