“Sistemle başbakanlık kurumu kalkmaktadır”

AK Parti İl Gençlik kolları Başkanı Cengizhan Güngör, katıldığı bir radyo programında başkanlık referandum ve başkanlık sistemi ile ilgili olarak düşüncelerini aktarırken, “ Gelecek olan yeni sistemde başbakanlık kurumu...

“Sistemle başbakanlık kurumu kalkmaktadır”

AK Parti İl Gençlik kolları Başkanı Cengizhan Güngör, katıldığı bir radyo programında başkanlık referandum ve başkanlık sistemi ile ilgili olarak düşüncelerini aktarırken, “ Gelecek olan yeni sistemde başbakanlık kurumu kalkmaktadır.” Dedi.

Katıldığı radyo programında konuşan Güngör; “Düşünün yeni modeli kurduk. Halk seçti cumhurbaşkanını, başbakan da başkası oldu. Cumhurbaşkanı başka partinin genel başkanı, başbakan da başka bir partinin genel başkanı. Asıl kavga o zaman çıkacak, asıl onu düşünmemiz lazım.” Cümlesini bu ülkenin maalesef ana muhalefet partisi ve siyasal tarihin en köklü siyasi hareketlerinden birisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dile getirdi.

Öncelikle yapılan bir sistem değişikliğidir. Sistem değişikliğinde yürütmedeki iki başlılık ortadan kaldırılarak başbakanlık kurumu kaldırılmakta, yürütmenin resmi ve fiili olarak başı cumhurbaşkanı olmaktadır. Cumhurbaşkanını ise doğrudan halk seçmektedir. Ayrıca getirilen yeni cumhurbaşkanlığı sistemiyle kuvvetler ayrılığı daha sert biçimde ortaya çıkmaktadır. Şimdi hal böyleyke CHP Genel Başkanının anlaması için tekrar söylemek gerekiyor ki ; Gelecek yeni sistemde başbakanlık kurumu kalkmaktadır” dedi.

Göngür; “AK Gençlik olarak önümüzdeki 40 günde kapı kapı, kişi kişi çalışmalarımıza daha güçlü daha hızlı devam ederek yeni anayasa değişikliğinin “Millet için Evet” olduğunu anlatacağız. 16 Nisan inşallah daha güçlü Türkiye’nin miladı olacak, 16 Nisandan sonra bu devleti sadece gerçek sahibi millet yönetecektir.” Diye konuştu.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.