Sırp turistte artış bekleniyor

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da bu yıl 35’incisi düzenlenen Uluslararası Turizm Fuarına katılan Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü ve MARTAB Koordinatörü Sedat Kirt, Sırp turist sayısında her geçen yıl artış...

Sırp turistte artış bekleniyor

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da bu yıl 35’incisi düzenlenen Uluslararası Turizm Fuarına katılan Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü ve MARTAB Koordinatörü Sedat Kirt, Sırp turist sayısında her geçen yıl artış yaşandığını belirtirken, bu yıl da artışın devam etmesini beklediklerini açıkladı.

Türkiye’nin 300 metrekarelik bir stant alanı ile katıldığı fuarda, Bodrum, Kemer, Marmaris gibi destinasyonların yanı sıra THY, TÜRSAB, TUROB ile acente ve otellerin de stantları vardı. Fuar hakkında bilgi veren Başkan Muhammet Ünlü, “Etkinlikte Sırbistan Finans ve Ekonomi Bakanı Goran Petkoviç, Almanya Turizm Ofisi Başkanı Petra Hrdofer, Avrupa Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Boris Zgomba ve Sırbistan Turizm Ofisi Başkanı Gordana Plamenç birer konuşma yaptılar. Finans ve Ekonomi Bakanı Goran Petkoviç yaptığı konuşmada Sırbistan turizminin gelişmesinde THY’nin önemli bir rolü olduğunu söyledi. Türkiye ile Sırbistan arasında sürekli artış eğiliminde olan bir turizm ilişkisi söz konusu. 2011 yılında 134 bin olan Sırbistan’dan gelen ziyaretçi sayısı, 2012 yılında yüzde 14 oranında artarak 157 bine ulaşmış durumda. Artış eğiliminin 2013 yılında da devam devam edeceği belirtiliyor. Bu turist sayısından en fazla Antalya bölgesi faydalanıyor. Ama bu sene bölgemizin de önemli oranda Sırp misafiri ağırlayacağına inanıyorum. Fuara tur operatörlerinin bölge temsilcileri de katıldı. Bunlarla beraber tur operatörleriyle toplantılar yaptık. Bu toplantılar çok olumlu geçti. Şu anda Odeon ve Kontaki Tur Operatörleri Bodrum ve Dalaman’a ilave uçak koydular. Bu sene daha fazla Sırp misafiri konuk edeceğiz. Fuarda yaptığımız temaslar sonucunda bu sezon başında tur operatörlerini, acente temsilcilerini, gazetecileri ve ünlü kişileri bölgemizde Martab’ın önderliğinde misafir edip bölgemizi tanıtacağız. Bu arada bölgemizin turist getirmek, tanıtım yapmak için bu tür fuarlara gidip büyük çaba gösteriyoruz. Ama en önemli tanıtım yerinde tanıtım. Bu konuda da esnaf arkadaşlara büyük görev düşüyor. Turistleri rahatsız etmeden rahat bir tatil geçirmelerini sağlamalıyız” dedi.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.