SINIRSIZLIK MEYDANINDA ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILDI

3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası dolayısıyla Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından Sınırsızlık Meydanı’nda bilgilendirme standı açıldı. Muğla İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu da kampanyaya...

SINIRSIZLIK MEYDANINDA ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILDI

3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası dolayısıyla Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından Sınırsızlık Meydanı’nda bilgilendirme standı açıldı. Muğla İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu da kampanyaya destek vererek, organlarını bağışladı.

Sinem Karakaya

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında organ bağışına farkındalık oluşturmak amacıyla Sınırsızlık Meydanı’nda standı açıldı.

Organ bağışı için kayıtların alındığı stantta bilgilendirme broşürleri dağıtıldı ve organ bağışının önemi anlatıldı.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Turhan Togan ve Doç. Dr. Murat Urkan’ın hazır bulunduğu standa Muğla İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu da destek vererek, organ bağışında bulundu.

Emniyet Müdürü Dilberoğlu, kampanyaya emniyet olarak destek verdiklerini belirterek, organ bağışının önemine değindi.

VATANDAŞLARIMIZI ORGAN BAĞIŞINA TEŞVİK ETMEYİ AMAÇLIYORUZ

Konu hakkında bilgi veren Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Turhan Togan, “3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası münasebetiyle başlamış olduğumuz faaliyetlerin bir kısmını Sınırsızlık Meydanı’nda gerçekleştiriyoruz. Organ bağışı konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, organ bağışı kabul etmek üzere standımızı kurduk. Yaklaşık 1 yıl önce Organ Nakil Merkezimizi kurmuştuk. Muğla’mıza Organ ve Nakil Merkezi kazandırmamanın da onur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Muğla’mıza çok büyük bir hizmet kazandırdığımızı düşünüyoruz. Doç. Dr. Murat Urkan hocamızın yapmış olduğu bugüne kadar 5 başarılı böbrek nakli ameliyatımız oldu. Bunu yaygınlaştırmak, halkımızı bilinçlendirmek ve konunun önemini anlatmak üzere stant kurduk. Bilgilendirici broşür dağıtıyoruz. Biz, diyalize bağlı olan hastalarımıza, organ nakli bekleyen hastalarımıza umut olabilmek amacıyla vatandaşlarımızı organ bağışına teşvik etmek amacıyla bu konuda daha duyarlı olmalarını temenni ediyoruz.

HEDEFİMİZ BİR HAFTALIK FARKINDALIK SÜRESİNİ BİR YILA YAYMAK

Bugüne kadar 5 tane başarılı böbrek nakli ameliyatı gerçekleştirdiklerini söyleyen Doç. Dr. Murat Urkan ise, “Amacımız, bu bir haftalık farkındalık süresini bir yıla yaymak. Vatandaşlarda farkındalığı arttırmak istiyoruz. Çünkü Muğla ve Ege bölgesinde çok ciddi potansiyel var ama bunun karşılığını alamıyoruz. Kadavra eksiğimiz var. Yılda 30 bin organ bekleyen hastalarımız var. Bunun 3 bini böbrek nakli bekleyen hasta. Bunun için farkındalık yaratmak adına bugün bir start verdik. Bundan sonra da devamını getirmek için savaşmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 111 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.