SINIRSIZLIK MEYDANI’NA KİMİN HEYKELİ DİKİLMELİ

Muğla Haber Gazetesi köşe yazarı Ali Şenol, geçtiğimiz günlerde köşesinde Muğla Sınırsızlık Meydanı’na bir Deniz Gezmiş heykeli yapılmasını önerdi. Şehrimde bir Deniz Gezmiş heykeli yapılmasını elbette ister,  yapılırsa gururla alkışlarım.

Fakat Ali Şenol’un yazısıyla birlikte, Sınırsızlık Meydanı’na kimin heykeli dikilebilir diye düşünürken aklıma başka bir isim geldi.

Sınırsızlık Meydanı’ndan geçerken, günlük koşuşturma içinde belki gözünüzden kaçmış olabilir… Duvarında şu yazı vardır:

“Burası Sınırsızlık Meydanı. Eğer düşünüyorsan, söyleyecek sözün varsa ve yüreğin yetiyorsa, susma, konuş.”

Hayatı boyunca ilerici, cumhuriyetçi çizgisinden ödün vermemiş, kalemi ve sözüyle mücadele vermiş; yazı ve fikir yolculuğundan arta kalan zamanda Muğla’da, Saburhane’deki evinde dinlenmiş bir ismin, İlhan Selçuk’un heykeli olamaz mı?

“Düşünüyorum Öyleyse Vurun” kitabıyla hala aydınlanmanın ışığını yayan İlhan Selçuk’un heykeli, “Düşünüyorsan susma, konuş” denilen bir meydana dikilmez de, nereye dikilir?

Ziverbey Köşkü’nde fikirlerinden dolayı işkenceden geçirilen… Ancak her şeye rağmen aydınlanma mücadelesinden vazgeçmeyen, yani susmayan bu aydının adı Sınırsızlık Meydanı’nda anılmaz da, nerede anılır?

Muğla sokaklarında bu yürekli aydının ayak izleri vardır, o ayak izlerini takip eden nice genç var… Sınırsızlık Meydanı’nda heykeli neden olmasın?

KURSA GİTMEYEN “TİNERCİ” Mİ

Fethiye’de yaz dönemi için açılan Kuran kursuyla ilgili bir haber vardı gazetelerde. Haberdeki şu ifade dikkatimi çekti: . “Müftü Vekili Ahmet Karagöz de yaz Kur’an Kurslarına katılan öğrencilerin ahlaklı birer nesil olarak yer alacaklarına inandığını söyleyerek bu camide geliştirilen projenin verimli geçtiğini öğrencilerin iki ay boyunca dinimizi en iyi şekilde öğrendiklerini söyledi.” Cümle bozuk, Türkçesi zayıf. Muhabirin dilinden kaynaklı bir sorun olabilir. Ancak gerçekten Müftü Vekili Ahmet Karagöz kurslara katılan öğrencilerin ahlaklı nesil olacağını söylediyse bu cümle çok farklı yerlere çekilebilir. Kurslara katılmayanlar ahlaklı olamıyor mu yani? Başbakan Erdoğan’ın “Dindar nesil yetiştireceğiz” sözü geliyor akla ve insan sormadan edemiyor, kursa gitmeyenler “tinerci” mi oluyor sayın müftü?

FETHİYESPOR’U İZLEDİNİZ Mİ

Muğlaspor’un Bölgesel Amatör Lig’de yer aldığı günümüzde, Muğla’nın temsilcisi olarak Fethiyespor’u PTT 1. Lig’de izliyoruz. Son maçta, Balıkesir karşısında 4-0 geriye düşülünce, sahaya ve hakeme yabancı maddeler atıldı, hakeme küfredildi, ardından da maç tatil edildi. Üzülerek ve o maçta tribünlerde bulunan gerçek sporseverleri tenzih ederek söylüyorum ki, mahalle takımı destekler gibi profesyonel liglerde takım desteklenmez. Bir şeyi elde etmekle o şeyin kültürüne sahip olmak farklı şeylerdir. Geçmişte örneklerini gördük, bir tiyatroda oyun izleyecek paranız olabilir, ancak en öne oturup cak cak sakız çiğnememek gerektiğini bilmek bir kültürdür… Bir Fethiyeli olarak yaşananlara çok üzüldüm. Öncelikli dileğimiz taraftar kültürünü statlara yerleştirmektir… Bu, Fethiyespor’un ligde kalmasından çok daha önemlidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.