Sınıflar depreme hazırlanıyor

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Fethiye Endüstri Meslek Lisesi ve AKUT Fethiye Birimi işbirliğinde organize edilen 'Sınıfımız Depreme Hazır mı ?', Projesi kapsamında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Bilgilendirmenin...

Sınıflar depreme hazırlanıyor

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Fethiye Endüstri Meslek Lisesi ve AKUT Fethiye Birimi işbirliğinde organize edilen 'Sınıfımız Depreme Hazır mı ?', Projesi kapsamında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Bilgilendirmenin ardından ilk olarak Endüstri Meslek Lisesi’ndeki dolaplardan yangın tüplerine bilgisayardan tehlikeye neden olan çerçevelere kadar tüm eşyalar, öğrenciler tarafından duvarlara sabitlendi.

Okul salonunda düzenlenen etkinliğe Fethiye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Delibaş, okul müdürleri, AKUT Fethiye Birimi görevlileri ile projede görev alan öğrenciler katıldı. İlk olarak katılımcılara projede kullanılacak malzemeler tanıtıldı. Daha sonra proje yöneticisi müdür yardımcısı Ender Suat Tok, çalışma hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Proje yöneticisi Ender Suat Tok sunumunda, “Yapısal olmayan hasarlar; okulların aylarca kapanmasına, öğrencilerin öğrenimlerini sürdürecek yerlerinin kalmamasına neden oluyor. Depremlerin insanlara verdiği zararlar incelendiğinde, üçte birinin bina dayanıklılığı ile ilgili olmadığı; bina içindeki eşyalardan kaynaklandığı görülmektedir. Okullarda maliyeti düşük, deprem sırasında tehlike yaratacak eşyaların sabitlenerek; hem güvenliğin hem de maddi kaybı en aza indirebileceği görülmüştür” dedi.

Projenin 3 amacı olduğunu söyleyen Suat Tok, “Birincisi deprem anında hayat kurtaran cenin pozisyonu almaya yönelik yaşam alanları inşa etmek. Diğeri ise okullarımızdaki eşyaları sabitleyip, tehlike oluşturabilecek eşyaların yere düşmesini engellemek. Sonuncu da okullarda yapılacak olan seminerler ve dağıtılacak kitaplarla yapısal olmayan tehlikelerin verdiği zarara dikkat çekmek” diyerek, “Yapısal olmayan tehlikeleri azaltmanın önemi konusunda öğrencilerimizden başlayarak, toplumsal duyarlılığı azaltmak” diye konuştu.

Bu haber toplam 56 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.