Sınav sorunsuz tamamlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde 8. Sınıf öğrencileri için ilk kez düzenlenen Merkezi Ortak Sınavları Muğla’da sorunsuz bir şekilde gerçekleşti.İlk defa gerçekleştirilen ve Türkiye genelindeki 8. Sınıf...

Sınav sorunsuz tamamlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde 8. Sınıf öğrencileri için ilk kez düzenlenen Merkezi Ortak Sınavları Muğla’da sorunsuz bir şekilde gerçekleşti.

İlk defa gerçekleştirilen ve Türkiye genelindeki 8. Sınıf öğrencilerinin girdiği merkezi ortak sınav Muğla genelinde de gerçekleştirildi. İki günde 6 oturum halinde yapılarak sorunsuz bir şekilde tamamlanan sınavlarda görev alan idareci, öğretmen ve memurlar sabah 06.30’da sınav kutularını alarak servis araçlarıyla köy ve kasabalara gittiler. Eğitime fedakârca katkı yapabilme duygu ve düşünceleriyle sabah erken saatlerde görevlerine başlayan ilgililer, ilk kez yapılan sınavın sorunsuz bir şekilde tamamlanması için gayret gösterdiler.

Liselere geçişte önemli rol oynayacak olan 8.Sınıf ortak sınavlarının organizasyonu, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilgi İşlem ve Eğitim Teknolojileri Şube Müdürü Murat Eskiakgün ve Özel Büro memurlarınca yapıldı. Taşımalı Eğitim Bürosu çalışanları sınav merkezlerine personelin ve sınav kutularının saat 08.00’den önce ulaşmasını sağladılar. Yapılan sınav sorunsuz ve başarılı bir şekilde tamamlandı.

Saat 9.00'da başlayan sınav öncesinde öğrenciler, saat 8.30'dan itibaren sınıflara alınmaya başlandı. 28 Kasım Perşembe günü Türkçe, Matematik, Din Kültürü derslerinden sınav yapılırken, 29 Kasım Cuma günü Fen ve Teknoloji, İnkılâp Tarihi, İngilizce derslerinden sınav yapılarak oturumlar tamamlandı. Öğrenciler genel olarak kendi okullarında ve hafta içi ders saatlerinde sınava girdikleri için sınav heyecanı yaşamadıklarını belirttiler. Yeni sınav yönteminin öğrenci başarısını arttırdığını ifade ettiler. Muğla Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, sınava, il genelinde 177 okulda 11 bin 679 öğrenci katıldığını belirtti.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.