Sınav Sorumlusu Kursları başladı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde Direksiyon Eğitimi Sınav Uygulama ve Değerlendirme Komisyonunda görev alan personele yönelik, Motorlu Taşıt Sürücüleri Sınav Sorumlusu Kursları...

Sınav Sorumlusu Kursları başladı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde Direksiyon Eğitimi Sınav Uygulama ve Değerlendirme Komisyonunda görev alan personele yönelik, Motorlu Taşıt Sürücüleri Sınav Sorumlusu Kursları başladı.

Direksiyon eğitimi uygulama sınavlarında görev alan personelin büyük çoğunluğu 30 saatlik eğitimden geçerek direksiyon sınavlarında görev almaktaydı. Değişen yönetmeliğe göre, yeni uygulamalarda farklı değerlendirmeler istendiğinden sınav sorumluları 120 saatlik eğitimden geçirilecek, sınavlarda görev alabilecekler.

Muğla Merkez İlçede görev alan, 2 grup halinde 158 kursiyerin katıldığı kursu başarıyla tamamlayanlar “Sınav Sorumlusu Yetki Belgesi” almaya hak kazanacaklar. Kurslar ayrıca ilçelerde de yapılacak.

Mtsk’dan Sorumlu Şube Müdürü Mehmet Mersin “Bakanlığımızdan gelen yeni genelgede elinde yetki belgesi bulunan ve 120 saatlik eğitimi almamış personele direksiyon sınavında, sınav komisyon görevi verilmeyeceğine dair emri bulunmakta. Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak bu kursu başlatmış bulunuyoruz. Bu kurstaki asıl amaç teorik bilgilerin yanında kurslara katılan personele istisnasız direksiyon uygulaması yaptırmak. Uygulama sınavlarında görev verirken pratik araç kullanma tecrübesi olan yetkiliye görev verilmesine Bakanlığımız büyük önem vermektedir. Bütün personelimize araç kullandıracağız, direksiyon pratiği olmayan, araç kullanamayan veya bu konuda yeterli olmayanlara yetki belgesi veremeyeceğiz.” dedi.

Kurs hakkında bilgilendirme yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mesut Erdoğan, İş Hayatında İletişim, Trafik Eğitimi ve Psikolojisi, Ölçme ve Değerlendirme, Trafik Kuralları, Güvenli araç kullanma konu başlıkları altında 5 modülden oluştuğunu ifade etti.

6 hafta sürecek olan kurs teorik ve uygulama sınavının yapılmasıyla 23 Kasım 2013 tarihinde sona erecek.

Bu haber toplam 141 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.