Sınav Çalıştayı yapıldı

SBS’nin yerine 8.sınıflara bu yıl ilk kez uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş(TEOG) Sınavı, Menteşe Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Salonu’nda düzenlenen çalıştay ile değerlendirildi.Çalıştaya Muğla İl Milli...

Sınav Çalıştayı yapıldı

SBS’nin yerine 8.sınıflara bu yıl ilk kez uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş(TEOG) Sınavı, Menteşe Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Salonu’nda düzenlenen çalıştay ile değerlendirildi.

Çalıştaya Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Eğitim Denetmenleri Başkanı Fikret Süren, Müdür Yardımcısı Önder Uçak, Sınavlardan Sorumlu Şube Müdürü Murat Eskiakgün’ün yanı sıra Muğla İlçelerinden temsili idareci, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, ”Milli Eğitim olarak öğrencilerimizi ölçmeden yolumuza devam edersek hedeflerimize ulaşmamız mümkün değildir. Gözlem yoluyla, sohbet yoluyla, iletişim kurarak, almış oldukları bilgiyi beceriyi kontrol ederek, öğrencilerimize ne kadar katkıda bulunduğumuzu ortaya çıkartabiliriz. Ölçme ve değerlendirme bütün hayatta uygulandığı gibi Milli Eğitimde de kullanılmak zorundadır. Bu ölçme aracımızda sınavlarımızdır. Uyguladığımız sınavlarımızı eğiten ve kaygı düzeyini düşüren bir hale getirebilirsek öğrencilerimizin bilgilerini, becerilerini, duygularını rahatça ölçmüş oluruz, onların öğrenme seviyelerini ortaya koymuş olabiliriz. Bu amaçlarla bu sene, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavın öğrenci ve veli gözüyle bakabilmek için bir çalıştay düzenledik. İkinci dönemde yapacağımız sınavda birinci dönemdeki yaptığımız sınavı referans alarak daha güzel bir hale getirmeyi hedefliyoruz. Bu toplantıya katılamayan velilerimiz de eğer sınavla ilgili düşüncelerini İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ulaştırırlarsa bize katkı sağlayacaktır.” dedi.

Çalıştaya katılan idareci, öğretmen, öğrenci ve veliler, bu yıl ilk kez yapılan ortak sınavların genel anlamda olumlu geçtiği, geçen seneki sınav sistemine göre sınav kaygısının azaldığı ve sınavın kendi okullarında olmasının kendilerini rahatlattığı yönünde görüş bildirdiler. Sınavla ilgili düşüncelerini, talep ve isteklerini dile getirdiler.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.