SILA’YA DESTEK GELDİ

Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Şeref Mahallesi’nde yaşayan, “Günebakan Çiçeği” adlı roman yazarak, kitap çıkarmak isteyen Menteşe Sosyal Bilimler Lisesi 9. sınıf öğrencisi Sıla Özdemir’e Yatağan’da ticaret...

 SILA’YA DESTEK GELDİ

Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Şeref Mahallesi’nde yaşayan, “Günebakan Çiçeği” adlı roman yazarak, kitap çıkarmak isteyen Menteşe Sosyal Bilimler Lisesi 9. sınıf öğrencisi Sıla Özdemir’e Yatağan’da ticaret yapan Hasan Eren, maddi destek olacağını belirtti.

MUSTAFA AKTAŞ

Geçtiğimiz günlerde gazetemizde yer alan “Yeteneğini Değerlendiren Sıla Roman Yazmaya Başladı” haberinin ardından “Günebakan Çiçeği” adlı roman yazarak, kitap çıkarmak isteyen Sıla Özdemir’e Yatağan’da ticaret yapan Hasan Eren, maddi destek olacağını belirtti.

Şeref Mahallesi’nden Ramazan -Sultan Özdemir çiftinin 2 çocuğundan birisi olan Sıla Özdemir, okulunda da başarılı, okumayı yazmayı seven bir öğrenci.

Ramazan -Sultan Özdemir çifti, kızlarıyla gurur duyduklarını belirterek şunları dile getirdi:

“Kızımız küçük yaştan beri şiir, hikâye ve roman okumayı severdi. Yaşı ilerledikçe de kendisi roman yazmaya başladı. Pandemi süreci başlayıp okullar kapandıktan sonra boş zamanlarında roman yazmaya başladı. Bu süreçte bir avukatın hikâyesini canlandırarak ‘Günebakan Çiçeği’ adlı romanı yazdı. Bu romanı kitaplaştıracak maddi imkânımız yok” dedi.

 “BU TÜR YETENEKLER DEĞERLENDİRİLMELİ”

Yatağan’da “Eren Kömür” adı altında ticaret yapan halk arasında Hasan Baba lakabıyla tanınan Hasan Eren,  “Haberi okuyunca çok duygulandım. Ailesine arayıp tebrik ettim. Bu tür yetenekler mutlaka değerlendirilmesi lazım. Belki bu kızımız ilerde çok önemli bir yazar olacak. Bir yetenek ortaya çıktıysa sırf maddi imkânsızlıklar nedeniyle ortada kalmamalı. Belki benim yapacağım katkı yetmeyebilir ama ben inanıyorum ki bu kızımıza başka sponsor olanda çıkacaktır” dedi.

Bu haber toplam 287 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.