Sihirli parmaklı kız birinci oldu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde I. Brüksel Uluslararası Müzik yarışmasına katılan Duru Balcı (10) yarışmada kendi kategorisinde 54 yarışmacı arasında birinci oldu.Sinem KarakayaBodrum’un sihirli parmaklı kızı olarak tanınan...

Sihirli parmaklı kız birinci oldu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde I. Brüksel Uluslararası Müzik yarışmasına katılan Duru Balcı (10) yarışmada kendi kategorisinde 54 yarışmacı arasında birinci oldu.

Sinem Karakaya

Bodrum’un sihirli parmaklı kızı olarak tanınan Duru Balcı, Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen I. Brüksel Uluslararası Müzik yarışmasında 54 yarışmacı arasında birinci oldu.

Jüri üyelerinin önemli konservatuvarların piyano hocalarının bir araya gelmesiyle oluşturulduğu Bürüksel'deki yarışmaya, 9-10 yaş kategorisinde 8 farklı ülkeden 19 yarışmacı katıldı. Duru Balcı, yarışmada 100 üzerinden 95 puan alarak birinciliği elde etti.

Bu yıl Bodrum İngiliz Kültür Koleji’nde 5’inci sınıfa başlayacak Duru Balcı; Ukrayna Devlet Konservatuvarı Piyano bölümü mezunu olan Kateryna Saat’ten 2.5 yıldır özel ders alıyor. Yarışmayı 1. olarak tamamlayan Balcı’nın öğretmeni Katheryna Saat adına da Brüksel Devlet Konservatuvarı imzalı onur belgesi gönderildi.

Yarışmada kendi kategorisindeki 54 yarışmacı arasında birinciliğe layık görülen Duru, başarılarının nedenini piyanoya olan sevgisine ve günde en az 2 saat piyano çalışmasına borçlu olduğunu söyledi.

Bu haber toplam 107 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.