ŞİFA KAYNAĞI BREZİLYA BİBERİ

Şifa kaynağı Brezilya biberi, Fethiye’de de yetiştiriliyor. Kargı köyünde yetiştirilen Brezilya biberinden elde edilen meyveler alternatif tıpta kullanılıyor.Kemoterapi tedavisi sonrası bazı iç organlardaki yaraların iyileştirilmesi...

ŞİFA KAYNAĞI BREZİLYA BİBERİ

Şifa kaynağı Brezilya biberi, Fethiye’de de yetiştiriliyor. Kargı köyünde yetiştirilen Brezilya biberinden elde edilen meyveler alternatif tıpta kullanılıyor.

Kemoterapi tedavisi sonrası bazı iç organlardaki yaraların iyileştirilmesi ile vücut yüzeyinde bulunan yaraların iyileştirilmesi ve yüz felcinin önlenmesinde kullanıldığı ileri sürülen Brezilya biberinin çok faydalı olduğu belirtildi.

Kargı köyüne yıllar önce getirilerek dikilen Brezilya biberinin bazı üniversitelerdeki hocalarla birlikte yapılan araştırmalar sonucu meyvelerinin çok faydalı olduğu başta pilava katılmak üzere tüketilebildiği kaydedildi. Kargı köyünde yaşayan ve bir kamu kurumundan emekli olan Numan Aladağ isimli vatandaşın ürettiği Brezilya biberinin faydalarının saymakla bitirilemediği belirtildi. Şu günlerde biberin meyvelerini hasat eden Numan Aladağ, hem yağ hem de sıvı içerisinde bekletip alternatif tıp için insanlığa yararlı olmaya çalıştığını söyledi. Numan Aladağ, elindeki Brezilya biberini göstererek şöyle konuştu: “Brezilya biberinin ağacının meyveleri yeşilken, tam olgunlaşmadan bu şekilde yağ ekstirasyonu yağ koyduğumuz zaman kullanım çemberi daha da genişliyor. Türkiye'ye ilk defa biz getirdik. Başta Şanlıurfa'da Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Doç Dr.Ali Rıza Öztürk hocayla bu konuda müşterek bazı çalışmalarımız var. Ülkemizde bunun genişletilmesini ve Türk çiftçisinin destek istediği noktalarda uzak olmaması düşüncesi ile bu çalışmayı başlattık ve aynı zamanda şifalı bitkiler içinde bitkinin birleşimindeki enzim oranları kimyasal özellikleri söylüyor. Vücuttaki yaralar için bire bir, kemoterapi sonrası iyileşme için çok faydalı bir bitki olduğunu söyleyebilirim"

Fethiye’de ilk defa kendi bahçelerinde üretimin yapıldığını belirten Aladağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Allah nasip ederse bu bitkiyi Türk çiftçisine armağan edeceğiz. Brezilya bitkisi yaklaşık bir yılda 2 metre uzuyor. En önemli tarafı Eylülün on beşinde çiçek açmasıdır. Çiçeklerin kıt olduğu bir mevsimde bunun çiçeklerinin olması ve balı çok kıymetlidir. Arılara hem doğal bir beslenme, hem de bal üretimi sağlanmasında çiçekleri oldukça faydalıdır. Ayrıca bilim adamları bu bitkinin çiçekleri açtığında Güneyden Kuzeye doğru esen meltem o bölgede bulunan bütün sivrisineklerle haşereleri kaçırıyor. Başta modern tıbbın söylediği laboratuar denemelerinden Güney Amerika'da olsun Güney Hindistan’da olsun özellikle vücuttaki bütün iç yaraları tedavi ediyor. Daha çok çiğ olarak tüketiliyor. Öncelikle Sayın Başbakanımızın bu bitkinin yaygınlaştırılması için Tarım Bakanlığımıza talimat vermesi, fayda arz edecektir. Hazırladığımız bu krem yüz felcinin önlenmesinde çok etkili. Deniz Kuvvetlerinin ya da polisin soğuk havalarda çalışmasında yüze sürülerek olası bir yüz felcini önlemektedir. Biz bu konuda herhangi bir ücret almıyoruz.”

Bu haber toplam 120 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.