SGK işadamlarını ödüllendirdi

Muğla’da Sosyal Güvenlik Kurumu’na kayıtlı en fazla işçi çalıştıran ve primlerini düzenli ödeyen işletmeler SGK Muğla İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen törende ödüllendirildi.Türkiye’de Sosyal Güvenlik Kurumları...

SGK işadamlarını ödüllendirdi

Muğla’da Sosyal Güvenlik Kurumu’na kayıtlı en fazla işçi çalıştıran ve primlerini düzenli ödeyen işletmeler SGK Muğla İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen törende ödüllendirildi.

Türkiye’de Sosyal Güvenlik Kurumları arasında ilki geçen yıl gerçekleştirilen ödül töreninin ikincisi Akyaka’da yapıldı.

Düzenlenen törene vali Vekili Faruk Necmi Kurt, Vali Yardımcısı Salih Gürhan, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, Adalet Komisyonu Başkanı Mahmut Ege, Belediye Başkan Vekili Yavuz Kayı, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, daire müdürleri. Oda başkanları ve işadamları katıldı. Ödül töreninde konuşan Sosyal Güvenlik Kurumu Muğla İl Müdürü Ayhan Dorum, 5502 sayılı yasa ile hizmete başlayan Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı işlevlerinin yüzde 97’sini tamamlayarak tüm Türkiye’de hizmet verdiğini söyledi. Dorum, “İlimizdeki 32 bin işyerinde 192 bin 300 SSK’lı sigortalımız aktif olarak çalışmaktadır. 57 bin Bağ-Kur’lu 32 bin emekli sandığı çalışanı olmak üzere 290 bin aktif çalışan mevcuttu. Yine ilimizde 140 bin emekli mevcut. Muğla il müdürlüğü olarak her ay 900-950 emekli talebi almaktayız. Bu işlemler, 10 dakika ile 12 gün içerisinde bu işlemleri tamamlamaktayız. Muğla ilimizde aylık tahakkukumuz 39 milyon TL, tahsilâtımız ise 33 milyon TL olup, aylık tahsilâtımız oranımız yüzde 93 oranına varmaktadır. Buradan tüm işadamlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Muğla Vali Vekili Faruk Nemi Kurt, hem istihdam sağlamanın, hem de devlete olan yükümlülüklerini yerine getirmenin çok önemli olduğunu belirterek, “Sosyal Güvenlik Kurumumuz gerçekten Muğla’da çok iyi çalışmalar yaparak, vatandaşların SGK ile işlemlerini en kısa sürede gerçekleştirme çabası içinde. Son yıllarda kurumun başına gelen çok değerli arkadaşlarımız kendilerine verilen görev ve misyonu yerine getirmek için büyük gayret gösteriyor. Burada en çok istihdam sağlayan ve yükümlülüklerini yerine getiren işadamlarımız ödüllendirilecek. Hem istihdamı arttırmak, hem de devletimize olan yükümlülüklerin yerine getirilmesini açısından bu tür ödülleri önemsiyorum” dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu’na primlerini düzenli şekilde ödeyen ve en fazla işçi istihdam eden kurumlardan Voyage Turizm, Kılıç Deniz Ürünleri, Misal-Bodrum Havalimanı Yer Hizmetleri A.Ş., Kipa Kitle Pazarlama, Holiday Plan Turizm, Magic Lıfe Clup, Grand Yazıcı Otelleri, Gürsoy Turizm Yat İşletmeciliği, Gümüşdoğa Su Ürünleri, Zeniya Turizm Otel ve Fine Otel temsilcilerine ödülleri verilirken, katkılarından dolayı Acarlar Aş: ve Ermaş Mermer şirketine plaket verildi.

Bu haber toplam 118 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.