SGDP yapılandırmaları başladı

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, Sosyal Güvenlik destek Primi yapılandırmalarının başladığını bildirdi. Ayyıldız; “19 Ocak 2013 tarihinden önce  emekli olup Ticari faaliyeti nedeniyle...

SGDP yapılandırmaları başladı

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, Sosyal Güvenlik destek Primi yapılandırmalarının başladığını bildirdi. Ayyıldız; “19 Ocak 2013 tarihinden önce  emekli olup Ticari faaliyeti nedeniyle 4/b(Bağ-Kur) kapsamında sigortalı olmasını gerektirir şekilde çalışması nedeniyle SGDP ödemesi gerekirken, ödememiş olanların 28 Şubat 2013 tarihine kadar tahakkuk etmiş olan SGDP borçları 31 Mayıs 2013 tarihine kadar Sosyal Güvenlik Kurumuna başvuru yapmaları halinde yapılandırma yapılabilecek” dedi.

Ayyıldız, konu ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Tahakkuk etmiş borçların 6111 Sayılı Kanun(Torba Kanunu) hükümlerine göre yapılandırılacak. Bugüne kadarki gecikme cezası  ve gecikme zammının silinerek yerine TEFE-TÜFE aylık değişim oranları, uygulanmak suretiyle tahsil edilecek tutarın hesaplanacakPeşin ödemenin seçilmesi halinde hesaplanacak olan tutarın  31 Mayıs 2013 tarihine kadar ödenmesi gerekecek.

Borçların taksitle ödenmek istenmesi halinde 6,9,12,18 taksit seçenekleri  ile  Taksitler iki ayda bir ödenecek. Aynı zamanda aylık primlerinde ödenmeye devam edilecek. Taksitle yapılacak ödemelerde, hesaplanacak borca TEFE-TÜFE oranlarının eklenmesi ile ortaya çıkacak tutarların  belirlenen oranlarla çarpılıp taksit sayısına bölünmesi sonucunda ödenecek taksitlerin  hesaplanacak ve ilk taksit tutarının 31 Mayıs 2013 tarihine kadar ödenmesi gerekecek.

Esnaf ve Sanatkarlarımızın yapılandırma hakkında, Merkez ve İlçelerimizde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumlarından bilgi alınabileceği gibi www.muglasgk.gov.tr adresinde bulunan canlı destek butonuna tıklayarak,  karşılarına çıkacak olan operatöre canlı şekilde sorularına  sormaları ve cevap almaları mümkün olabilecek”

Bu haber toplam 115 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.