Sezon öncesi Tarifeli Uçak Seferi sıkıntısı

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu,  Yurtiçi ve Yurt dışından Dalaman Havalimanına tarifeli uçak seferleri konulması ile ilgili olarak yaptıkları girişimlerde havayolu...

Sezon öncesi Tarifeli Uçak Seferi sıkıntısı

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu,  Yurtiçi ve Yurt dışından Dalaman Havalimanına tarifeli uçak seferleri konulması ile ilgili olarak yaptıkları girişimlerde havayolu firmalarından henüz olumlu bir cevap alamadıkları belirtirken,  turizm sezonunu uzatabilmek, sezon sonunda işletmelerin kapanmasını önleyebilmek, dolayısıyla personelin işten çıkartılmasını engelleyebilmek için mutlaka yurtiçi ve yurt dışından Dalaman Havalimanına tarifeli uçak seferlerinin başlatılması gerektiğini vurguladı.Gelişen olumsuz süreç üzerine sıkıntılar Muğla Valisi Amir Çiçek’e aktarılırken,Vali Çiçek’in başkanlığındaki bir heyet Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ile görüşecek.

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) tarafından Dalaman Havalimanı’na yurt dışı ve yurt içinden tarifeli uçak seferlerinin konulması için yoğun çaba ve girişimlerde bulunulurken, bu doğrultuda görüşülen havayolu şirketlerinden olumlu cevapların gelmemesi turizmcileri sezon öncesi sıkıntıya sokuyor.

Süreç ile ilgili olarak kamuoyunu bilgilendiren GETOB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu; “GETOB olarak bölgemizin ve Ülkemiz turizminin gelişmesi için çaba göstermenin misyonumuz olduğunu bir kez daha vurgulayarak turizm sezonunun uzatılması için Yurtiçi ve Yurt dışından Dalaman Havalimanına tarifeli uçak seferlerinin konulması için uğraş verdiğimizi bunun bir gereklilik olduğunun altını bir kez daha çizmek istiyorum.

Bizler gerek yerel yöneticilerimizle, gerek bürokrasimizin önde gelen kişileriyle ve gerekse; ülkemizin başarılı havayolu firmalarının yetkilileriyle yaptığımız tüm görüşmelerde; paket turla gelen turistlerin oranının bu denli yüksek olmasının getirdiği dezavantajı ortadan kaldırabilmek, turizm sezonunu uzatabilmek, sezon sonunda işletmelerin kapanmasını önleyebilmek, dolayısıyla personelin işten çıkartılmasını engelleyebilmek için mutlak surette Yurtiçi ve Yurt dışından Dalaman Havalimanına tarifeli uçak seferlerinin başlatılmasının gerektiğini her fırsatta dile getirmekteyiz.

Bu bağlamda başta THY Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hamdi Topçu olmak üzere ülkemizin önde gelen Havayolu firmalarının yetkilileriyle bire bir görüşmelerde bulunmaktayız. Bu girişimlerimiz sonucunda PEGASUS Havayollarının İngiltere’nin Manchester ve Gatwick havalimanlarından Dalaman Havalimanına tarifeli uçak seferlerine başlayacağını sizlerle ve kamuoyuyla paylaşmıştık.

Anadolu Jet Bölgesel Uçuşlar Başkanı Sayın İbrahim Doğan’la yaptığımız son görüşmede bölge turizmcilerinin ve yatırımcılarının olduğu kadar, bölgemiz ekonomisinin Dalaman Havalimanına konulacak tarifeli uçak seferlerine ihtiyacı duyduğunu vurguladık.

Sivil Havacılık’tan olumsuz cevap

Kendisi Anadolu Jet olarak Brezilya üretimi Embraer tipi uçaklardan alınacağını, bu uçakların teslim alınmasından sonra Ankara ile Dalaman arasında karşılıklı tarifeli seferlere konulabileceğini ifade etmişti. Basından takip ettiğimiz üzere bu uçakların Türkiye’ye getirildiği ve uçuşlara başladığını öğrenmemizle birlikte Sayın İbrahim Doğan’la tekrar irtibata geçtik ve Ankara ile Dalaman arsındaki tarifeli seferlere ne zaman başlayabileceklerini sorduk. Ancak aldığımız cevap bizi biraz üzdü. Zira Ankara ile Dalaman arasında kış döneminde haftada en az 2 kez, yaz döneminde ise haftada en az 3 kez tarifeli uçuş yapabilmek için resmi talepte bulunduklarını ve münhasırlık istediklerini ancak sivil havacılıktan olumlu bir yanıt alamadıklarını ifade etti.”dedi.

Sıkıntılar Vali Çiçek’e aktarıldı

Bu gelişmeler üserine konuyu Muğla Valisi Amir Çiçek’e aktardıklarını belirten Bülbüloğlu; “Bu gelişme üzerine Muğla Valimiz Sayın Amir Çiçek’i  bilgilendirmek ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün kararını olumlu yöne çekebilmek için desteğini almak üzere Sayın Valimizden randevu aldım ve görüşmeye gittim.

Bu görüşmede Marmaris Ticaret Odası Temsilcisi, Muğla Ticaret Odası Başkanı ve Hilton Dalaman Sarıgerme Resort&Spa Genel Müdürü bana eşlik ettiler.

Sayın Valimizle görüştük ve sıkıntımızı aktarıp desteğini istedik. Yurtiçi tarifeli uçak seferlerinin bölgemiz turizmi ve ekonomisi için önemli olduğunu dile getirdik.

Bizleri ilgiyle dinleyen Sayın Valimiz konunun önemine inandığından bizlerle birlikte Sayın Sivil Havacılık Genel Müdürü ile görüşmeye gelebileceğini ifade ettiler. GETOB olarak bu konuda kendisine minnettarız.”diye konuştu.

Vali Çiçek devrede

Muğla Valisi Amir Çiçek ile yapılan görüşmeler ve Vali Çiçek’in girişimleri sonucu Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ile görüşüleceğini bildiren Bülbüloğlu şunları söyledi: “Neticede Sayın Valimizin başkanlığında 09 Şubat 2015 Pazartesi günü Sivil Havacılık Genel Müdürü Sayın Bilal Ekşi ile görüşmeye gidiyoruz. Umarız Sayın Ekşi Anadolu Jet firmasının Ankara ile Dalaman arasında uçuş yapmasına imkân sağlayacak olan Münhasırlık talebine olumlu bakar. Böylece bizler de Ankara ile Dalaman Havalimanı arasında karşılıklı tarifeli uçak seferlerine kavuşmuş oluruz.

Şunu kesin bir dille vurgulamak istiyorum. GETOB olarak turizm sezonunun uzatılmasını sağlayabilmek, işletmelerin sezon bitti denilerek kapanmasını önleyebilmek, bölgemiz turizminin ve ekonomisinin gelişmesine katkı koymak için mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Yurtiçinden ve yurtdışından tarifeli uçak seferlerin başlatılması ve kesintisiz sürdürülmesi bu mücadelenin bir parçasıdır. Bu konuda mücadelemize destek veren herkese teşekkürlerimizi borç bilirim.”

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.