Seyit Onbaşı’nın filmi çekildi

Çanakkale Savaşı’nın kahramanlarından Seyit Onbaşı’nın hayatı filme konu oldu. Seyit Onbaşı’nın anlatıldığı film İsmail Gülnar Tiyatrosu sahibi İsmail Gülnar tarafından filme alındı. Çanakkale, Manisa, Balıkesir...

Seyit Onbaşı’nın filmi çekildi

Çanakkale Savaşı’nın kahramanlarından Seyit Onbaşı’nın hayatı filme konu oldu. Seyit Onbaşı’nın anlatıldığı film İsmail Gülnar Tiyatrosu sahibi İsmail Gülnar tarafından filme alındı. Çanakkale, Manisa, Balıkesir ve Konya’da çekimleri gerçekleştirilen filmin Galası önümüzdeki günlerde yapılacak. Filmin Galadan sonra TRT ekranlarında yayınlanması bekleniyor.  Seyit Onbaşı’nın öz torunu Bayram Özçetin de filmde rol alanlar arasında.

İsmail Gülnar,  Bayır Belediyesi’ne ziyareti sırasında HABER Gazetesine filmle ilgili  bilgiler verdi. Tiyatro oyunlarından sonra yapılan film ile genç nesillere Seyit Onbaşı’nı tanıttığını belirten Gülnar, “ Filmimizin çekimlerini 4 ayrı şehirde yaptık. Filmde Seyit Onbaşı’nın doğup büyüdüğü köy olan Koca Seyit köylüleri de oynadı. Filmde Seyit Onbaşı rolünü tiyatrocu Mehmet Dündar oynadı. Film ve tiyatro oyunlarından sonra Koca Seyit köyüne günden ortalama 2-3 otobüs gelerek köy, müze ve Seyit Onbaşı’nın mezarını ziyaret ediyorlar. Gelecek nesillerine Çanakkale Savaşımızın binlerce kahramanlarından birisi olan Seyit Onbaşı’yı tanıttığımız için mutluyuz. Filmin çekim hazırlıkları ve sırasında ne yazık ki özellikle iş dünyasından beklediğimiz desteği bulamadık. Bundan sonraki süreçlerde bu desteği bekliyoruz”dedi.

Filmde rol alan Seyit Onbaşı’nın torunu Bayram Özçetin ise “ Dedemin hayatının filme konu olması beni, ailemizi ve köylülerimizi çok mutlu etti. Dedemin hayatının filminde oynamak ise çok farklı tarif edilemez bir duygu. Cumhuriyetimiz büyük yokluklar içinde verilen kurtuluş savaşından sonra kuruldu. Cumhuriyetimizin değerini bilelim. “diye konuştu.

Bu haber toplam 471 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.