Şeyhin yatına 5 bin litre mazot

Marmaris ilçesinde körfeze demirleyen dünyanın en büyük 5. yatı ve Manchester United futbol takımının sahibi Şeyh Mansur Bin Zayed Al Nahyan’a ait mega lüks yat Topaz’a, 500 bin litre yakıt ikmali yapıldı.Dün Marmaris açıklarına...

Şeyhin yatına 5 bin litre mazot

Marmaris ilçesinde körfeze demirleyen dünyanın en büyük 5. yatı ve Manchester United futbol takımının sahibi Şeyh Mansur Bin Zayed Al Nahyan’a ait mega lüks yat Topaz’a, 500 bin litre yakıt ikmali yapıldı.

Dün Marmaris açıklarına demirleyen mega yat Topaz, sabah saatlerinde yakıt ikmali için Marmaris Limanı'na yanaştı. 147 metre uzunluğundaki süper yata, İzmir'deki Aliağa Rafinerisi'nden 5'i kara, biri ise denizden gelen 6 tanker, yaklaşık 5 saatte 500 bin litre transit yani gümrüksüz yakıt doldurdu. Litresi 0,80 avrodan satılan mazot için 1 milyon 200 bin lira ödendiği öğrenildi. Topaz, yakıt ikmalinin ardından ilçeden ayrıldı.

İhtişamlı görünümüyle dikkat çeken ve yaklaşık 400 milyon Euro değerinde olduğu belirtilen yatta 6 süper lüks kabinin yanı sıra, helikopter pisti, yüzme havuzları ile fitness, sinema ve konferans salonları bulunuyor. 2012 yılında Alman tersanesinde inşa edilen 8 katlı yat, dünyanın 5. büyük özel yatı olarak gösteriliyor.

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.