Seydikemerli Savcının dünya başarısı

Aslen Seydikemerli olan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun’un projesi 28 Eylül 01 Ekim 2015 tarihinde Paris’te yapılan 8. Avrupa Teknoloji Konferansı sunumuna layık görülen dünyadaki 38 proje arasından 1. Seçildi....

Seydikemerli Savcının dünya başarısı

Aslen Seydikemerli olan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun’un projesi 28 Eylül 01 Ekim 2015 tarihinde Paris’te yapılan 8. Avrupa Teknoloji Konferansı sunumuna layık görülen dünyadaki 38 proje arasından 1. Seçildi. Ayrıca Türkiye’ den davet edilen tek proje olması Yenilebilir Enerji kategorisinde söz konusu konferansta 1.oldu. Tosun’un projesi ile Adalet Sarayı kendi enerjisini kendisi üretecek.

İstanbul Kartal'da bulunan dünyanın en büyük yargı binası Anadolu Adalet Sarayı'nın başındaki isim İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen “Rüzgar Türbini” projesini hayal etti ve başardı. İstanbul Anadolu Yakası Adliyesi kendi elektriğini kendisi üretecek.

Seydikemer’in Arsa Mahallesinden olan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen projeyi anlattı ve proje çalışmalarına ülkemizin yaşadığı enerji sorunlarından yola çıkarak dışa bağımlı enerji kullanımını azaltmak için proje çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Tosun, Atatürk Barajında üretilen elektriği İstanbul’ da kullandıklarını ve bu kullanımdan üretilen elektriğin büyük bir kısmının nakil sırasında kaybolduğunu belirtti.

Tosun, herhangi bir afet, savaş ve saldırı durumlarında elektrik üreten barajların, santrallerin hasar alabileceği ön görüsünden hareketle bu tip projelere önem verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Fehmi Tosun’un projesi 28 Eylül 01 Ekim 2015 tarihinde Paris’te yapılan 8. Avrupa Teknoloji Konferansı sunumuna layık görülen dünyadaki 38 proje arasından 1. Seçildi.

Ayrıca Türkiye’ den davet edilen tek proje olması Yenilebilir Enerji kategorisinde söz konusu konferansta 1.oldu.

 Fehmi Tosun kimdir?

Seydikemerin Arsa Mahallesinden olan 02.11.1967 tarihinde Arsa (Muğla –Seydikemer)’de ailenin 4. çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. İlkokulu Arsa Köyü İlköğretim Okulunda, orta ve lise öğrenimini Tekirdağ İmam Hatip Lisesinde parasız yatılı olarak 1986 yılında tamamladı.1990 İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1991 yılında avukatlık stajını 1993 yılında Hakimlik ve Savcılık stajını tamamlayarak Ekim 1993 de Iğdır Cumhuriyet Savcısı olarak göreve başladı.1997 yılı Ocak ayında Ceylanpınar Cumhuriyet Savcılığına atandı. Kasım 1997- Ağustos 1998 yılları arasında Kırkağaç 7. Jandarma Komando Er Eğitim Alay Komutanlığına kısa dönem olarak askerliğini yaptı.2000 yılı Temmuz ayında İncirliova Cumhuriyet Savcılığına, 2003 yılı Haziran ayında İstanbul Cumhuriyet Savcılığına atandı.2012 yılı Haziran ayında İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevini yürüttü. 15.01.2015 tarihinde İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına atandı. Halen İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapmaktadır. Orta derecede İngilizce bilen Tosun, Evli olup eşi İstanbul Adliyesinde Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Bu haber toplam 1487 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.