Seydikemer’in yol hikayeleri

Seydikemer’de yıllardır unutulan yollar bir bir yapılırken; yol yapımı sırasında ekiplerin karşısına onlarca yol hikayeleri çıkıyor.Sıfır rakımdan 3 bin rakıma dağınık bir yerleşmenin olduğu Seydikemer’de özellikle...

Seydikemer’in yol hikayeleri

Seydikemer’de yıllardır unutulan yollar bir bir yapılırken; yol yapımı sırasında ekiplerin karşısına onlarca yol hikayeleri çıkıyor.

Sıfır rakımdan 3 bin rakıma dağınık bir yerleşmenin olduğu Seydikemer’de özellikle kırsal kesimlerde yıllardır ihmal edilen yollar bir bir yapılıyor. Bugüne kadar yolu olmadığı için okul servisinin, engelli aracının, diyaliz aracının, ambulansın girmediği hatta hatta yolun yanlış projelendirilmesi neticesinde evine bir çok kez araç uçan vatandaşların hikayeleri haberlere konu oldu. Son yol hikayesi ise yine Dereköy Mahallesinde ortaya çıktı

Yol yok diye eşi terk etmiş

Seydikemer’in coğrafi olarak en geniş ve en dağınık mahallelerinin başında gelen Dereköy Mahallesi Dikmendibi Mevkiinde evinin yolu olmadığı için 6 ay önce eşi tarafından terk edildiğini dile getiren Süleyman Çakaloğlu isimli vatandaş, “Annem ve babamla yaşıyorum. Yolumuz olmadığı için eşim gitti 6 ay oldu gideli. Yolumuz şimdi yapılıyor. Belediye başkanımıza ve muhtarımıza yolun yapılmasından dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Yolumuz yapılıyor inşallah. Eşimin gelmesini bekliyorum” dedi. Yine Dikmendibi Mevkiinin bir başka noktasında yaşayan Şadiye ve Ramazan Çetinkaya çifti de evlerine kış aylarıyla birlikte araçların gelemediğini şehirde yaşayan çocuklarının dahi yolun bozulması sebebiyle gelemediğini ifade ederek, yollarının yapılıyor olmasından dolayı sevindiklerini dile getirdi.

Muhtar’dan belediyeye teşekkür

Mahallesindeki yol çalışmalarını değerlendiren Dereköy Muhtarı Şakir Küçükçakır, “Seydikemer Belediyemiz büyük bir coğrafyada hizmet vermektedir. Tabi benim köyüm Dereköy Mahalllesi olarak Seydikemer’in coğrafi anlamda en büyük köyüdür. Dolayısıyla yerleşim alanı kırsala yayılmış bir vaziyettedir. Gördüğünüz gibi burada bir ev demeden, burada 77 yaşında bir amcamız ve eşi yaşıyor. Bunlar rezil rüsva olmasın diye Seydikemer’in iş makineleri köyümüzde bir fiil hizmet göstermektedir. Bunun için Belediye Başkanımız Yakup Otgöz’e müteşekkirim” dedi.

Büyük çoğunluğu stabiliz olmak üzere yaklaşık Bin 200 km’lik yol ağına sahip ilçede; Seydikemer Belediyesi, hava şartlarına göre çalışma güzergahını değiştirse de her gün 3 ila 4 ekip ile farklı mahallelerde çalışmalarına devam ediyor.

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.