Seydikemer'de Altın Kemer dönemi başlıyor

Bu yıl 25’incisi kez yapılacak olan Seydikemer Belediyesi Seki Yağlı Pehlivan Güreşlerinde artık başpehlivan olan güreşçi altın kemer kazanacak. Seydikemerli alabalık üreticilerinin de katkılarıyla hazırlanan altın kemerde...

Seydikemer'de Altın Kemer dönemi başlıyor

Bu yıl 25’incisi kez yapılacak olan Seydikemer Belediyesi Seki Yağlı Pehlivan Güreşlerinde artık başpehlivan olan güreşçi altın kemer kazanacak. Seydikemerli alabalık üreticilerinin de katkılarıyla hazırlanan altın kemerde yörenin en büyük geçim kaynağı olan alabalık motifi yer alıyor.

Her geçen gün hedef yükselterek Türkiye’nin en prestijli yağlı güreş organizasyonları arasına giren Seydikemer Belediyesi Seki Yağlı Pehlivan Güreşlerinde 1’inci olan başpehlivana bu yıldan itibaren altın kemer verilecek. 3 yıl üst üste kazanan pehlivanın ebedi sahibi olacağı altın kemerin hazırlamasını ise yöredeki alabalık üreticileri üstlenecek ve kemer üzerinde altından alabalık motifi yer alacak.

Konuyla ilgili Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz2ü makamında ziyaret ederek bir toplantı gerçekleştiren alabalık üreticileri, yağlı güreşlere destek olacaklarını kaydetti. Seydikemer Alabalık Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Yıldırım’ın yanı sıra önemli üreticilerin de katıldığı toplantıda Başkan Yakup Otgöz, yağlı güreşlere katkı sunan balıkçılara teşekkür etti.

Bu haber toplam 115 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.