Seydikemer’de 1001 Kitap Projesi

Seydikemer Kaymakamlığı, Seydikemer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Milli Eğitim Müdürlüğünce devam ettirilen “ Seydikemer Okuyor, Okullar Kitapla Buluşur” projesine 1001 kitap daha ekleyerek Seydikemer deki okuma...

Seydikemer’de 1001 Kitap Projesi

Seydikemer Kaymakamlığı, Seydikemer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Milli Eğitim Müdürlüğünce devam ettirilen “ Seydikemer Okuyor, Okullar Kitapla Buluşur” projesine 1001 kitap daha ekleyerek Seydikemer deki okuma oranı yükseltmeyi ve okulların daha fazla kitapla buluşması hedeflendi.

“ Seydikemer Okuyor, Okullar Kitapla Buluşur” Projesi kapsamında;  2015 Nisan ayında 39 ilkokula 4920 kitap, projenin 2. aşamasında 24 ortaokul, 5 lise ve 1 kursumuza 3720 kitap dağıtımı yapıldı. Proje kapsamında toplam 8 bin 640 kitap dağıtıldı. 2015 Yılı Kasım Ayı’nın ilk haftasında Seydikemer Anadolu Lisesi okul kütüphanesini zenginleştirmek için çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında okula bağışta bulunan hayırseverler, Okul Aile Birliği, öğrenciler ve öğretmenlerle  birlikte bin 500 adet hediyelik lokum paketi dağıtımı gerçekleştirilerek, bağışlardan elde edilen kaynak ile kütüphaneye 500 adet yeni kitap alındı. Ayrıca daha önce okunmuş 275 adet kitap da kütüphaneye  kazandırıldı. Kampanya ile toplam 775 adet kitap toplanmış ve öğrencilerin kütüphaneye olan ilgilerinin arttığı gözlendi.

1001 Kitap Projesi kapsamında 6 lise 5 ortaokul ve 3 ilkokulla toplam 1001 çeşit kitap dağıtımı yapılacak. Öğrenci sayıları dikkate alınarak Seydikemer Ortaokulu, Karadere Ortaokulu, Eşen Ortaokulu, Gerişburnu Ömer Aygün Ortaokulu ve  Çaltıözü Çobanlar Şehit Er Ramazan Bilginç Ortaokulu projeye dahil edildi. İlk okullarda Şehit Gürcan Akan İlkokulu, Gerişburnu Ömer Aygün İlkokulu, ve Zorlar Şehit Janfarma Onbaşı Hasan Küçükçoban İlkokulu projesi içinde yer alıyor. Ayrıca, Seydikemer Anadolu Lisesi, Eşen Lisesi, Seki Çpl Anadolu Lisesi, Kadıköy İbrahim Küçük Ünal Çok Programlı Lisesi, Kumluova Prof. Dr. Ayhan Önder Çok Programlı Anadolu Lisesine dağıtımı yapılacak.

Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken; “genellikle Türk klasiklerin den oluşan kitaplarla öğrencilerin milli ve manevi duygularını geliştirmek hedeflenmiştir. Ayrıca Seydikemer’de eğitim seferberliği başlatılarak ileriye yönelik bir alt yapı oluşturmak okumayı sevdirmek ve okuyan bir nesil yetiştirmektir.” Dedi.

Bu haber toplam 128 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.