Seydikemer kaymakamına kavuştu

Büyükşehir Yasasının ardından Kemer ve Seydi beldelerinin birleşmesi ile oluşturulan Seydikemer ilçesi kaymakamına kavuştu. İlk kaymakam davullarla zurnalarla karşılandı.Büyükşehir olan Muğla’nın Fethiye’den ayrılan...

Seydikemer kaymakamına kavuştu

Büyükşehir Yasasının ardından Kemer ve Seydi beldelerinin birleşmesi ile oluşturulan Seydikemer ilçesi kaymakamına kavuştu. İlk kaymakam davullarla zurnalarla karşılandı.

Büyükşehir olan Muğla’nın Fethiye’den ayrılan yeni ilçesi Seydikemer’e atanan yeni Kaymakam davul zurnalı bir törenle görevine başladı.

Törene AK Parti Muğla milletvekili Ali Boğa, Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, Kemer Orman İşletme Müdürü Eşref Şen, Seydikemer Belediye Başkanı Cafer Arıkan, Kadıköy Belediye Başkanı Adem Ayat, Karadere Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seki Belediye Başkanı Veli Yıldız, MHP Fethiye İlçe Başkanı Cengiz Çay, muhtarlar ve çok sayıda yeni ilçenin halkı katıldı.

Seydikemer Belediyesi tarafından düzenlenen törene Seydikemer ilçesinin yeni Kaymakamı Muammer Köken alkışlar arasında gelirken törende konuşan Belediye Başkanı Cafer Arıkan; Kemer’in 1946 yılında köy statüsüne geçtiğini, 1991 yılında Belediyenin kurulduğunu, 6 Aralık 2012 yılında yeni yasa ile İlçe statüsüne kavuştuğunu belirterek Seydikemer’in ilçe yapılmasına vesile olan Milletvekillerine teşekkür etti.

Fethiye’den ayrılan Muğla’nın 13.ncü ilçesi Seydikemer’in 52 köy, 5 Belde ile birlikte 59 Bin 431 nüfusa sahip olduğu merkez nüfusunun ise 5 Bin 552 olarak tespit edildiği bildirildi. Törende konuşan AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa “Bu gün bir nimeti yakaladık. Bu güzelliği hep birlikte paylaşalım. Seydikemer’in ilçe olması sevincini bir birimizle kucaklaşarak yaşayalım”dedi.

Seydikemer’in yeni kaymakamı Muammer Köken’de oldukça heyecanlı olduğu gözlenirken, yaptığı konuşmada Seydikemer’in 33 yıldır ilçe olmayı beklediğini kendisinin onurlu bir göreve getirildiğini belirtti. Kaymakam Muammer Köken, “Bizler aynı dağların Toroslar’ın suyundan içmişiz. Ben bu dağın ardından, siz aynı dağın bu tarafından su içmişiz. Bu yüzden benim sorumluluğum iki kat daha artmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Toroslar’da ışığı sönmemiş bir kara çadır varsa dumanı da tütüyorsa Dünya’da hiçbir güç bizi yıkıp ayıramaz. Bizler burada halkla bütünleşerek yeni ilçemizi geliştirip büyüteceğiz. Kasabadan kentli olmaya geçeceğiz. Kent olmanın zorlukları vardır. Bu zorlukları birlik ve beraberlik içinde aşacağız. Güç birliği oluşturup sinerjimizi ilçemiz için harcayacağız”diye konuştu.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.