Seydikemer ilçesinde kutlama

Büyükşehir yasasının resmi gazetede yayınlanmasının ardından Muğla’da merkez Menteşe’nin ardından Fethiye’nin Kemer Beldesi ilçe yapılınca başta MHP'li Belediye Başkanı Cafer Arıkan olmak üzere tüm belde sakinleri...

Seydikemer ilçesinde kutlama

Büyükşehir yasasının resmi gazetede yayınlanmasının ardından Muğla’da merkez Menteşe’nin ardından Fethiye’nin Kemer Beldesi ilçe yapılınca başta MHP'li Belediye Başkanı Cafer Arıkan olmak üzere tüm belde sakinleri “Seydikemer” adı ile ilçe olmanın sevincini davul zurna eşliğinde oynayarak yaşadılar.

Muğla’nın tüm belde belediyeleri kapatılıp mahalleye dönüştürülürken merkez nüfusu 5600 olan kemer beldesine Fethiye’nin beş beldesi ile birlikte 52 köyü bağlanıp Seydikemer ilçesi yapılınca beldede bayram sevinci yaşandı.. On davulcu ve on zurnacı belde meydanında gün boyu davul zurna çalarken başta MHP’li Belediye Başkanı Cafer Arıkan olmak üzere vatandaşlar birer birer piste fırlayıp bol bol oynadılar. Belediye hoparlöründen bir konuşma yapan Kemer Belediye Başkanı Cafer Arıkan,  “Kemer halkına 1976 yılında köy muhtarı olarak göreve başladım. 1991 yılında Belediyeyi kurarak başladığım görevimi 6 Aralık 2012 tarihinde Kemer’i Seydikemer ilçesi yaparak Kemer’e tarihi bir gelecek kazandırmanın haklı gururunu yaşamaktayım” dedi.

MHP’li başkan Cafer Arıkan “Muğla’nın Büyükşehir olması ile birlikte ilçe merkezlerinden başka belediye olmayacağı tüm belde belediyelerinin kapanacağı gerekçesi ile birlikte hızlı bir Ankara trafiği başlattık. Kemer AK Parti Belde teşkilatı arkadaşları ile beraber bir araya geldik Kemer beldemizin menfaati için birleşerek arkadaşlar siyasi girişimini, bizler resmi girişimini takip ederek milli takım ruhunu Kemer’de Kemer için gösterdik. Başta Milletvekillerimiz Yüksel Özden, Ali Boğa, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan ve Kemer Ak Parti Belde Başkanı Mustafa Karakuş’a teşekkür ederim. Kemer‘e Seydikemer ilçesi Hayırlı Uğurlu olsun” diye konuştu.

Kemer Belediye Başkanı Cafer Arıkan gazetecilere yaptığı açıklamada ise“Yıllardır Fethiye’nin İl, Kemer’in İlçe olmasını bekliyorduk. Muğla Büyükşehir olunca Belde belediyeler kapanacaktı. Biz Kemer’in kapanmasını istemedik. Ak Partili arkadaşlarla diğer beldeler duymadan çalışma başlattık. Milletvekillerimiz ve Ak Parti Belde teşkilatındaki arkadaşlarla İlçe olmayı başardık çok sevinçliyiz. Kemer Beldesinin ekonomisi canlanacak. İlçemize beş belde ve 52 köy bağlanınca nüfusumuz 60 bin’e çıkıyor. Yani Fethiye ikiye bölündü. Önümüzdeki ay ilk Kaymakamımızı coşkuyla karşılamak istiyoruz" dedi.

Yeni yasa ile birlikte Fethiye’nin Seydikemer ilçesine Seki, Kadıköy, Eşen, Kumluova, Karadere beldeleri mahalle olarak bağlanıp 52 Köy’de mahalleye dönüştürülüp bağlanıyor.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.