Sevinç yurtta ölmüş

Annesinden şiddet gördüğü iddiasıyla ailesinden 1.5 yaşında alınarak çocuk yurduna yerleştirilen ve Bolu’daki yetiştirme yurdunda 19 Mayıs’ta hayatını kaybeden 7 yaşındaki Sevinç Baylan’ın hastanede değil yurtta öldüğü...

Sevinç yurtta ölmüş

Annesinden şiddet gördüğü iddiasıyla ailesinden 1.5 yaşında alınarak çocuk yurduna yerleştirilen ve Bolu’daki yetiştirme yurdunda 19 Mayıs’ta hayatını kaybeden 7 yaşındaki Sevinç Baylan’ın hastanede değil yurtta öldüğü ortaya çıktı. Baba Ergün Baylan, “Çocuğum sabah 06.00’da ölmüş. Bana saat 10.00’da haber verdiler. Ankara’dan Adli Tıp Kurumu’ndan cenazeyi teslim aldım. Şüphelerim var” dedi.

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde yaşayan Feriştah – Ergün Baylan çiftinin iki çocuğundan biri olan Sevinç, annesinden şiddet gördüğü iddiasıyla 2010 yılında evden alınarak önce Muğla Vali Hüseyin Aksoy Çocuk Yuvası’na, ardından da Bolu’daki Semiha Şakir Çocuk Yuvası’na yerleştirildi.

Tedavisi ve bakımı burada süren Sevinç’in babasını 19 Mayıs sabahı arayan yuvanın yetkilileri, küçük kızın öldüğünü baba Ergün Baylan’a telefonla bildirdiler. Kızının cenazesi Ankara Adli Tıp Kurumu’ndan teslim alan Baylan, “Kızım iddia edildiği gibi hastanede değil yurtta ölmüş. İhmal olduğunu düşünüyorum. Adli Tıp Raporu’nun sonucuna göre yasal yollara başvuracağım” dedi.

Baylan, “Beni arayarak kızımın sabah erken saatlerde yurtta öldüğünü söylediler, cenazeyi alıp almayacağımı sordular. Gelip alacağımı söyledim. Savcının incelemesinin ardında Adli Tıp Kurumu’na göndermişler, cenazeyi oradan teslim aldım” dedi ve şöyle devam etti: “Kızımın astım bronşitten dolayı yuvada öldüğü söylendi. Bundan çocuk ölmez. Diğer çocuğumda da aynı rahatsızlık var ama, belirtileri ortaya çıkınca hastaneye götürüyorum, iyileşiyor.  Kızım rahatsızlandıysa neden hastaneye kaldırılmadı?. Kızımda akciğer yetmezliği vardı. Bunun raporu Bolu’ya gönderilmiş olması lazım. Muğla’daki çocuk yuvasında iyi bakılıyordu.  iyiydi. Bolu’da iyileşmesi durmaya başladı. En son bir hafta önce telefonla konuştum, sesi iyi geliyordu. Sesimi duyunca sevindi. Bir hafta sonra ölüm haberini aldım. Yetkililer ölüm sebebiyle ilgili beni arayıp bilgi vermediler. Şüphelerim var. Hastaneye kaldırılmadığından dolayı ihmal olduğunu düşünüyorum. Raporun sonucuna göre yasal yollara başvuracağım. Devlet çocuğumu koruma altına aldı ama bakamadı”

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.