Sevinç, hiç sevinmeden öldü

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde, 1.5 yaşındayken anne şiddeti gören ve kısmen kör olan 7 yaşındaki Sevinç Baylan, yerleştirildiği yetiştirme yurdunda fenalaştı. Sevinç kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Küçük kız,...

Sevinç, hiç sevinmeden öldü

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde, 1.5 yaşındayken anne şiddeti gören ve kısmen kör olan 7 yaşındaki Sevinç Baylan, yerleştirildiği yetiştirme yurdunda fenalaştı. Sevinç kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Küçük kız, devlet korumasıyla ayrıldığı köyüne tabutla döndü.

Kavaklıdere’nin Çamlıbel mahallesinde Baylan ailesinin iki çocuğundan biri olan Sevinç, 2010 yılında annesi Feriştah Baylan tarafından darp edildi. Yediği dayaklar yüzünden kısmen kör olan Sevinç, annesi “O artık kör oldu. Ona bakamam, ilgilenemem. Diğer çocuğumla zor başediyorum. Kör bir çocuk istemem” deyince, Muğla Devlet Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından Muğla Vali Hüseyin Aksoy Çocuk Yuvası’na, daha sonra da Bolu’daki bir yetiştirme yurduna yerleştirildi. Bolu’da kaldığı yetiştirme yurdunda önceki gün fenalaşan Sevinç, ambulansla Ankara’da bir hastaneye kaldırıldı. Hastanede astım bronşit teşhisi konulan Sevinç, doktorların bütün çabasına rağmen kurtarılamadı. Sevinç’in cesedi, önce Ankara’daki Adli Tıp Kurumu’na, ardından da memleketi Kavaklıdere’ye gönderildi. Sevinç’in cenazesi Çamlıbel mahallesinde toprağa verildi.

Mahalle sakinleri, anne Feriştah Baylan’ın psikolojik sorunları olduğunu, zaman zaman tedavi, gördüğünü söylediler.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.