Sevgi Evlerinde yaşayan çocuklar iftarda buluştu

Muğla’nın farklı Sevgi Evleri’nde yaşayan çocuklar, Bodrum Royal Arena Oteli’nin düzenlediği bir iftar yemeğinde buluştu.Muğla Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğü’nün desteği ile...

Sevgi Evlerinde yaşayan çocuklar iftarda buluştu

Muğla’nın farklı Sevgi Evleri’nde yaşayan çocuklar, Bodrum Royal Arena Oteli’nin düzenlediği bir iftar yemeğinde buluştu.

Muğla Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğü’nün desteği ile Vali Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Muğla İl Müdürü Ali Akkuzu’nun da katıldığı iftar yemeğinde, Sevgi Evleri’nde yaşayan çocuklara ‘Gönüllü Elçilerle Bütün Muğla El Ele’ sinyalleri verildi.

Sevgi Evleri’nde yaşayan çocuklar ve koruyucu ailelerinin de katıldığı iftar yemeğine ayrıca bazı daire amirleri ile Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, bazı siyasi parti üyeleri ve Ak Parti Muğla Milletvekili Hasan Kökten de katılım sağladı.

Muğla Valisi Amir Çiçek iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, kimsesizlerin kimsesi olan ve her zaman bu sorumluluğu taşıyan devlet yetkililerini kutladığını söyledi. Anne ve babası bulunmayan Sevgi Evi Çocukları’nı en güzel ortamda barındırdıklarını belirten Vali Amir Çiçek, "Bu toplumda, sosyal sorumluluğumu alır ve ben de bu çocukları geleceğe hazırlarım diyen, ailelerimiz var. Bu aileler hatta şuan buradalar." diye belirtti.

Sevgi Evleri’nde satranç yarışmaları düzenlendiğini hatırlatan Vali Çiçek, bu sayede birçok ilden gelen çocuklarla da bir araya geldiklerini anlattı. Çocukların bazı spor dallarında başarı gösterdiğini ve onlara yardım edilip, olanaklar sağlandığında çok güzel başarılara imza atabileceklerinin de altını çizen Vali Amir Çiçek, masalarda yemek yiyen çocukları tek tek dolaştı ve hem kendilerinin, hem de koruyucu ailelerinin hatırlarını sordu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Muğla İl Müdürü Ali Akkuzu ise konuşmasında, bakanlığın en önemli politikasının, çocuk yuvalarının kapatılıp, çocuk evleri ve sevgi evlerine dönüştürülmesi olduğunu söyledi. Akkuzu, "Çocuklar Muğla Geneli’nde, 20 çocuk evinde bakılıyor. Bu evler sayesinde çocuklarımızın, birer mektup adresi, komşuları, mahalleleri ve muhtarları oldu. Yuvalarda da çok iyi bakılıyorlardı ancak şimdi hem akademik, hem uyum anlamında çocuklarımızda gözle görülür farklar görülmeye başladı. Takdir ve teşekkür alan çocuk sayımız artıyor. Bu da bizim başarılı olduğumuzun bir göstergesidir" diye konuştu.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.