SES’DEN AÇIKLAMA : “MAAŞ ARTIŞI AYRIM YAPILMADAN YAPILSIN” 

Hekim maaşlarına ek gösterge zammı Meclis’te kabul edilmesinin ardından açıklama yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Muğla Şubesi Eş Başkanı Nazlı Tepeli, “Sağlık Bakanı’nın açıklamasında yer...

SES’DEN AÇIKLAMA :  “MAAŞ ARTIŞI AYRIM YAPILMADAN YAPILSIN” 

Hekim maaşlarına ek gösterge zammı Meclis’te kabul edilmesinin ardından açıklama yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Muğla Şubesi Eş Başkanı Nazlı Tepeli, “Sağlık Bakanı’nın açıklamasında yer alan hekimlere yönelik maaş artışı ayırım gözetilmeksizin tüm sağlık emekçileri için uygulansın” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda pratisyen hekim maaşlarına 2 bin 500 TL, diş hekimleri de dahil olmak üzere uzman hekim maaşlarına 5 bin TL ek gösterge zammı öngören düzenleme kabul edildi.

“AYRIMCI DÜZENLEMELER SAĞLIK ALANINDAKİ SORUNLARI DERİNLEŞTİRMEKTEDİR”

Sağlık çalışanları arasında adil düzenleme yapılması çağrısında bulunan SES Muğla Şubesi Eş Başkanı Nazlı Tepeli, “Yıllardır tüm sağlık emekçileri için 3600-7200 arası ek gösterge talep etmekteyiz. Bakanın açıklamasında ek gösterge düzenlemesinin sadece hekimler için yapılacağı bilgisi paylaşıldı. Ayrıca yoksulluk sınırının çok altında, açlık sınırınınsa biraz üzerinde maaş alan sağlık emekçilerinden sadece hekimlere yönelik maaş artışı ifade edildi.  Yıllardır yürüttüğümüz mücadele sonucu elde edilen bu kazanım yetersizdir. Hekimlere uygulanacağı ifade edilen maaş artışları; mevcut ekonomik kriz, hayat pahalılığı içinde mesleğin niteliği ve iş riski hesaplandığında yetersizdir. Buna rağmen yürütülen mücadelenin ve talebin görülmesi açısından bir başlangıçtır.  Ancak; Sağlık Bakanının kaçırdığı bir nokta var. Sağlık ekip işidir. Bir düzenleme yapılacaksa ekibin her bireyi için adil bir şekilde yapılmalıdır. Ekip arasında derin uçurumlar yaratacak düzenlemeler yapılmamalıdır. İş barışını bozan bu tarz ayrımcı düzenlemeler sağlık alanındaki sorunları çözmek bir yana, daha da derinleştirmektedir” dedi.

“TÜM SAĞLIK EMEKÇİLERİ İÇİN UYGULANSIN”

Ek gösterge 3 bin 600’den başlayarak kademeli olarak 7 bin 200’e kadar tüm sağlık emekçilerine uygulanması çağrısında bulunan Tepeli, “Buradan Sağlık Bakanı’na, hükümete ve TBMM’de grubu bulunan tüm siyasi partilere sesleniyoruz. Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin emekliliğe yansıyacak temel ücretleri yoksulluk sınırı üzerine çıkarılsın. Yıllardır sözü verilen ek gösterge 3600’den başlayarak kademeli olarak 7200’e kadar tüm sağlık emekçilerine uygulansın. Sağlık Bakanı’nın açıklamasında yer alan hekimlere yönelik maaş artışı ayırım gözetilmeksizin tüm sağlık emekçileri için uygulansın. Tüm Sağlık Emekçilerine uygulanana kadar eylem ve etkinliklerimiz devam edecektir” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 119 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.