Servis şoförlerine hijyen eğitimi

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’ın eşi Zeynep Çalık önderliğinde Fethiye’de başlatılan ‘Temizlik Ellerimizde’ projesi kapsamında okul servis şoförlerine hijyen eğitimi toplantısı Fethiye Anadolu Otelcilik Salonu’nda...

Servis şoförlerine hijyen eğitimi

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’ın eşi Zeynep Çalık önderliğinde Fethiye’de başlatılan ‘Temizlik Ellerimizde’ projesi kapsamında okul servis şoförlerine hijyen eğitimi toplantısı Fethiye Anadolu Otelcilik Salonu’nda gerçekleşti.

Eğitim seminerini MELSA Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Meslek Dersleri öğretmenleri Hatice Kaya ve Müjgan Avcı gerçekleştirdi. Toplantıda ağırlıklı olarak temizlik ve hijyen, el yıkama, tuvalet temizliği ve hijyeni konuları anlatıldı.

Hatice Kaya sunumunda, “Sağlığa zarar verecek ortamlardan korunmak için yapılacak uygulamalar ve alınan temizlik önlemlerinin tümü hijyen olarak tanımlanır. Her insan kendi temizliğinden sorumludur. Çocuk yaşlarda anne, baba veya öğretmenler tarafından çoğu zaman bizzat yapılarak öğretilen temizlik uygulamalarının, çocukluktan sonra bireyin kendisi tarafından yapılması gerekmektedir” dedi.

Hijyenin gerekliliğine vurgu yapan Hatice Kaya, “Öğrenci sağlığı ve personel sağlığını korumak için hijyen gereklidir. Denetimler ve işletme imajı için de büyük önem taşımaktadır. El ve gıda ile temas eden yüzeyler ile ekipmanlarda hijyen sağlanmalıdır. Tuvalet sonrası, saçlar tarandıktan sonra, hapşırma ve burun temasından sonra, hammadde ellendikten sonra, pişmiş gıdaları ellemeden önce hijyen kuralları yerine getirilmelidir” ifadelerini kullandı. Programın ikinci bölümünde ise Müjgan Avcı sunumunu yaptı.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.