Yatağan’da, zeytincilik masaya yatırılacak

Yatağan Ziraat Odası tarafından 28 Eylül Çarşamba günü Yatağan Belediyesi Sinema Salonunda yapılacak zeytincilik panelinde üreticilere geniş bilgiler verilecek.Yatağan Ziraat Odası öncülüğünde düzenlenecek olan panelde, İzmir...

Yatağan Ziraat Odası tarafından 28 Eylül Çarşamba günü Yatağan Belediyesi Sinema Salonunda yapılacak zeytincilik panelinde üreticilere geniş bilgiler verilecek.

Yatağan Ziraat Odası öncülüğünde düzenlenecek olan panelde, İzmir Bornova Zeytincilik Araştırma Eğitim Enstitüsü uzmanları, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yaprak-Toprak Analiz uzmanları, Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı uzmanları ve Muğla İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü uzmanları ve zeytin üreticileri katılacak.

Yatağan Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday; “Son 3 yıldır Yatağan’da yerli zeytin olarak bilinen İmecik türü zeytinlerde yüksek kesimlerde bulunanlar ürün verirken alçaklarda ova kesimlerindeki ağaçlar ürün vermez oldu, özellikle bu konu masaya yatırılacak. Ayrıca üreticiler her türlü zeytin zararlıları, yaprak toprak analizlerinin önemi, gübreleme, ilaçlama, gibi bit çok konuda bilgi sahibi olacak. Tüm çiftçilerimizi panele bekliyoruz.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri