Yangınlara daha hızlı müdahale edilecek

Bünyesinde Datça ilçesini de bulunduran Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü; dağlık ve ormanlık alanlarda yaptırdığı beton su toplama çukurlarıyla, denize uzak mevkilerde, yangınla mücadele gücünü arttırdı.Marmaris Orman...

Bünyesinde Datça ilçesini de bulunduran Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü; dağlık ve ormanlık alanlarda yaptırdığı beton su toplama çukurlarıyla, denize uzak mevkilerde, yangınla mücadele gücünü arttırdı.

Marmaris Orman İşletme Müdürü Hakan Zeybek konu ile ilgili verdiği bilgide; “Datça’ da Tekesuyu ve Sındı Mevkii’nde, Marmaris’te Asparan, Çetibeli ve Belensazak mevkilerinde, her biri 600 Ton kapasiteli toplam 5 adet beton su toplama çukurunun yapımını tamamladık. Özellikle denize uzak yerlerde çıkacak orman yangınlarında,  bu 3000 tonluk su kapasitemiz, yangına yapacağımız müdahaleyi oldukça hızlandıracak.Teknik olarak baktığımızda; bir yangın helikopteri tek seferde 2.5 ton su taşıyabiliyor.  Bu da su çukurlarımızdaki 3000 Ton’luk su kapatisesiyle 1200 su atımı bir yangın söndürme çalışmasını karşılar. Olası bir yangında en önemlisi;  yangına ilk müdahaleden önce, ilk ihbar çok önemli. Vatandaşlarımız bu konuda duyarlı olurlarsa, orman yangınlarında söndürme başarı oranımız daha da artar.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri