Vali Şahin’den kutlama

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dün bütün ülke genelinde ve Muğla’da çeşitli etkinlikerle kutlanırken, Muğla Valisi Fatih Şahin bir mesaj yayınladı. Şahin, mesajında şu görüş ve düşüncelere yer verdi:İnsan Hakları...

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dün bütün ülke genelinde ve Muğla’da çeşitli etkinlikerle kutlanırken, Muğla Valisi Fatih Şahin bir mesaj yayınladı. Şahin, mesajında şu görüş ve düşüncelere yer verdi:

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ncakabul edilişinin 64. yıldönümü olan bugün, Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de insanların bilgilendirilmesi, insan hakları bilincinin yaygınlaştırılması ve kamuoyuyla paylaşılması amacıyla,  “Dünya İnsan Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır.

Sadece bugün değil her zaman, insanlar arasında ırk, din, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk duygularını geliştirmenin toplum olarak hepimizin görev ve sorumluluğunda olduğunun her zaman bilincinde olmalıyız. İnsan haklarının korunması ve geliştirilmesi konusunda devletimiz, sivil toplum kuruluşları, medya ve toplumun bütün fertlerinin işbirliği yapması olmazsa olmazdır.

Unutulmamalı ki, bir toplumun demokrasiye ve hukuka verdiği önem kadar insan haklarına gösterdiği saygı o toplumu çağdaş medeniyetler seviyesine taşıyacak en önemli araçlardandır. Yaşadığımız dünyanın daha huzurlu olması, toplum olarak herkesin birbirine kenetlenmesi açısından insan haklarına karşı tutumumuz sağlam bir toplum yapısının oluşması açısından büyük önem arz eder.

Bu çerçevede, toplumumuzun tüm bireylerinde insan hakları bilincinin oluşmasını, benimsenmesini ve toplumun huzur içinde yaşamasını temenni eder, tüm halkımızın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü kutlarım.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri