Vali Çiçek: Terör uyuşturucudan besleniyor

Türk Ocakları Muğla Şubesi tarafından, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün desteğiyle “Uyuşturucu ve Teröre Hayır” konferansı düzenlendi. Konferanstan önce konuşan Vali Amir Çiçek, terörün...

Türk Ocakları Muğla Şubesi tarafından, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün desteğiyle “Uyuşturucu ve Teröre Hayır” konferansı düzenlendi. Konferanstan önce konuşan Vali Amir Çiçek, terörün en büyük gelir kaynağının uyuşturucu olduğunu söyledi, “STK’lar Türk Ocağı gibi bu yönde de çalışma yapmalı. Devlet gerekeni yapıyor ama, öldürmekle terör bitmez. Başta uyuşturucu olmak üzere, el ele vererek can damarlarını kesmeliyiz. Bunun için bütün STK’la görev düşüyor” dedi.

Türk Ocakları Muğla Şubesi tarafından Konakaltı Kültür Merkezi’nde “Uyuşturucu ve Teröre Hayır” konferansı düzenlendi. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü uzmanları, uyuşturucu ve terörün hedeflerini, hedef kitlesi ve örgütlere eleman temin etme yöntemlerini ve korunma metotlarını anlattı.

Türk Ocakları Muğla Şube Başkanı Hüseyin Akar, ülkenin önemli meselelerine yönelik çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, “Uyuşturucu ve terör de maalesef en büyük sorunlarımız. Bu sorunların giderilmesine elimizden geldiğince katkı sağlamaya çalışıyoruz. Türk Ocakları’nın kuruluş amacı da zaten Türk devleti ve Türk milletinin yararına olacak çalışmalar yapmaktır” dedi.

Muğla Valisi Amir Çiçek de, uyuşturucunun terörü besleyen en büyük kaynak olduğunu belirterek, “Uyuşturucu ile beyni uyuşturulan ve düşünemeyen genç, terör örgütlerinin eline düşüyor. Uyuşturucu ticareti de terör örgütlerinin en büyük gelir kaynağı. Terörün önlenmesi için gelir kaynaklarının kurutulması gerekiyor. Devlet gerekeni yapıyor ama, STK’lar da yapmalı. STK’lar ayrıştırmaya değil birleştirmeye yönelik çalışmalar yapmalı. Bu gün Türk Ocakları’nın yaptığı gibi ülkemizin önemli konularıyla ilgili de faaliyetler de bulunmalı” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri