Vali Çiçek, bir dizi inceleme yaptı

Muğla Valisi Amir Çiçek hafta sonu mesaisinde Köyceğiz sahili, Ula Akçapınar Kite Sörf Alanı Orman Kampı ve Menteşe Yerkesik Mahallesi’nde incelemelerde bulundu.Köyceğiz Gölü sahilinde incelemelerde bulunan Muğla Valisi Amir...

Muğla Valisi Amir Çiçek hafta sonu mesaisinde Köyceğiz sahili, Ula Akçapınar Kite Sörf Alanı Orman Kampı ve Menteşe Yerkesik Mahallesi’nde incelemelerde bulundu.

Köyceğiz Gölü sahilinde incelemelerde bulunan Muğla Valisi Amir Çiçek’e Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale ve Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan eşlik etti.

Sahilde çalışan işçilerle bir süre sohbet eden Vali Çiçek, ilçe belediyesince yapılan sahil düzenlemesi hakkında belediye başkanı Kamil Ceylan’dan bilgi aldı.

Sahil bitiminden itibaren devam eden stabilize yolun bisiklet parkuru olabilmesi için bazı yerlerde iyileştirmeler yapılması gerektiğini söyleyen Başkan Ceylan, yoğun yağışlarda yolda taşkınlar nedeniyle olumsuzluk yaşandığını bu durumun düzeltilmesi ve programa alınması yönünde DSİ Bölge Müdürlüğüne başvurduklarını bildirdi.

Köyceğiz sahilinde düzenli bir iskele ve liman yapılması hususunda yetkili mercilere proje götürdüklerini dile getiren Başkan Ceylan, ilçe giriş ve çıkışında karayolları tarafından yapılacak sıcak asfalt ve düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu bu konularda Vali Çiçek’ten destek ve yardım beklediklerini sözlerine ekledi.

Köyceğiz’den Ula Akçapınar sahiline geçen Muğla Valisi Amir Çiçek burada Vali Yardımcısı Kamil Köten, Gençlik Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Çevre Şehircilik Şube Müdürü Bekir Erdoğan, Muhtar Şükrü Aslan ile kite sörf okulu sahipleriyle bir değerlendirmede bulundu.

Vali Çiçek, yılda yaklaşık 15 bin sporcu ve 35-40 bin ziyaretçinin geldiği kite sörf alanının gelişim safhaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra Menteşe ilçesi Yerkesik Mahallesi’ne geçen Vali Çiçek Kerimoğlu Türküsü’nde anlatılan olayın meydana geldiği Kerimoğlu Evi ve Müzesi’nde incelemeler yaptı. İşletmeciden ve yörede yaşayanlardan bilgi alan Vali Çiçek,  Yerkesik Damla Deresi’ni de gezerek yetkililerden bilgi aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri